Studente očekuju novi izazovi

Radiosarajevo.ba
Studente očekuju novi izazovi
Foto: fotoservis

Rukometaše Bosna BH Gasa u narednom periodu očekuje dosta posla. Rukometna liga BiH startuje u subotu, a protivnik Bosne u prvom kolu biće ekipa Konjuha iz Živinica. Utakmica se igra u 19:00 sati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu.

Drugi izazov sarajevske Studente očekuje nastupom u kvalifikacionom takmičenju Lige prvaka, a prvi meč naši rukometaši igraju već 22. septembra protiv ekipe St. Petersburga. O ciljevima u ovom takmičenju sportski direktor RK Bosne BH Gasa Kenan Magoda kaže:

"Naš cilj je plasman među 16 najboljih timova u Evropi. Ako bismo u utakmici protiv ruskog St. Petersburga, u prvoj našoj utakmici Lige prvaka, uspjeli ostvariti povoljan rezultat, taj cilj ne bi više bio tako nedostižan", kaže za sarajevsko Oslobođenje Magoda.

A kako bi svoje ciljeve što lakše ostvaraili u svoje redove su doveli dva pojačanja. Naime, boje bh. prvaka u slijedeće tri godine braniće Luka Raković na poziciji desnog krila, koji je igrao za Zagreb CO te lijevi bek Dušan Čelica, koji je nastupao za Maribor. Prema riječima sportskog direktora bh. prvaka Kenana Magode, riječ je o igračima rođenim 1998. godine pred kojima je sjajna perspektiva.

"Činjenica da je Luka Raković nastupao za Zagreb, dovoljno govori o tome kakav je on potencijal. Međutim, on nije imao puno prilike da pokaže sve svoje kvalitete u Zagrebu u konkurenciji mnogo iskusnijih igrača koji su igrali na njegovoj poziciji. Smatram da će Raković odgovoriti zahtjevima igranja na visokom nivou i Ligi prvaka. Što se tiče drugog novajlije u RK Bosna BH gas, Dušanu Čelici, on bi trebao da bude od velike pomoći Risti Arnaudovskom u napadu. Čelica je koruplentan i jak rukometaš. Sa njim dobijamo veći roster igrača, dužu klupu i u žargonu rečeno, imaćemo uvijek svjež ulaz sa klupe, pošto će on pomagati ostalima u fazi napada", rekao je Magoda za sarajevsko Oslobođenje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije