Srbija uz pomoć Španije ide na OI

Radiosarajevo.ba
Srbija uz pomoć Španije ide na OI

Visokom pobjedom nad Poljskom u posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre koji se igrao u Alicanteu španski su rukometaši u London odveli Srbiju.

U dvobojima posljednjeg kola Srbija, finalist Evropskog prvenstva koje su organizovali početkom godine, pobijedili su Alžir 26-18, dok su im Španci učinili uslugu deklasiravši Poljake 33-22. Kako su Srbiju u prvom kolu igrači Valera Rivere dobili 30-27, a Poljska i Srbija su u drugom remizirale, u London će reprezentacija selektora Veselina Vukovića.

Srbiji će to biti prvi nastup na Olimpijskim igrama pod tim imenom. Zadnji su put kao Jugoslavija nastupili u Sydneyju prije 12 godina.

S turnira igranog u Švedskoj još u subotu London su osigurali Šveđani i Mađari. Makedonci su u nedjelju uspjeli izgubiti čak i od Brazila.

Na olimpijskom će turniru nastupiti Francuska, Danska, Španija, Švedska, Mađarska, Hrvatska, Island, Južna Koreja, Tunis i Srbija, dok će debitantske će nastupe upisati Velika Britanija i Argentina.

Rukometaši Hrvatske i Islanda izborili učešće na OI

Olimpijski kvalifikacijski turnir, Švedska:
Brazil – Makedonija 28-27
Švedska – Mađarska 26-23

Redoslijed: 1. Švedska 6, 2. Mađarska 4, 3. Brazil 2, 4. Makedonija

Olimpijski kvalifikacijski turnir, Španija:
Srbija – Alžir 26-18
Španija – Poljska 33-22

Redoslijed: 1. Španija 6, 2. Srbija 3, 3. Poljska 3, 4. Alžir 0

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije