Srbija u finalu EP

Radiosarajevo.ba
Srbija u finalu EP

Poslije efikasnog prvog poluvremena na kraju kojeg je Hrvatska vodila sa 14:13, Srbija je briljirala u drugom poluvremenu i na kraju rezultatom 26:22 obezbijedila odlazak u finale.

Reprezentacija Srbije će se tako susresti sa Danskom u nedjelju u 17h, kada će biti odlučen pobjednik prvenstva, dok će se za bronzanu medalju boriti Hrvatska i Španjolska.

U prvom poluvremenu je Hrvatska igrala hladne glave. Unatoč teškoj atmosferi za igru, napadački je Hrvatska igrala strašno racionalno i produktivno. Vanjski igrači su koristili šansu, Čupić je realizirao nekoliko kontri, a i odbrana je spriječila u glavnini "ludilo" domaćeg tima.

Međutim, ništa u drugom poluvremenu od toga dobrog nije napravila Hrvatska. Odbrana je potpuno popustila, a golmani Alilović i Losert su bili nemoćni u zaustavljanju domaćih šuteva. Izuzev Marka Kopljara, u napadu je također sve otišlo po krivom.

U prvih pet minuta nastavka Srbija je od 13-14 došla do 16-14. Nakon toga je ta razlika samo rasla na stranu Srbije, a hrvatski su rukometaši samo jednom dali sami sebi, i navijačima, nadu. Kopljar je s dva pogotka smanjio na 21-19, ali taj mali zaostatak je bio kratkog vijeka. Podigla je Srbija vrlo brzo prednost na 25-20 i priča je završila do konačnih 26-22.

Sa sedam pogodaka je najbolji strijelac, i igrač, kod Hrvatske bio Marko Kopljar.

 

EP u rukometu, polufinale:

Srbija - Hrvatska 26-22 (13-14)

Danska - Španjolska 25-24 (12-10)
  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije