Srbija odnijela bodove iz Skenderije

Radiosarajevo.ba
Srbija odnijela bodove iz Skenderije

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Sarajevu od Srbije u drugom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Gosti su slavili rezultatom 24:21.

Naši momci sjajno su otvorili utakmicu. Agresivnom odbranom i kreativnom igrom u napadu, prednost se povećavala iz minute u minut. Bh. tim funkcionisao je dobro u svim linijama, a posebno kvalitetne partije igrali su golman Tahirović i sjajni pivot Toromanović. Srbijanci su bili neprepoznatljivi, i nisu podsjećali na tim kojeg smatraju jednim od najboljih na svijetu. Jedina svijetla tačka bio je golman Darko Stanić koji je ''skidao'' šta se moglo, i držao svoj tim u rezultatskom priključku. Na odmor se otišlo s vodstvom naših, bilo je 12:8.

Susret u Skenderiji pratilo je oko 2.000 gledalaca.

U nastavku potpuno drugačija slika na terenu. Dominacija naših nestala je u potpunost. Srbijanci su se razigrali, prednost se topila da bi gosti u 45. minuti utakmice prešli u vodstvo. U tim trenucima ništa nije polazilo za rukom našim momcima koji su bezidejnom igrom podsjetili na blijedo izdanje iz Austrije. Razigrao se Nenadić koji je pogađao iz svih pozicija i kako se približavao kraj utakmice, sve je bilo jasnije da će naši pretrpjeti i drugi poraz u kvalifikacijama. 

Stečenu prednost, gosti su znalački čuvali da bi na kraju trijumfovali sa 24:21.

Bio je ovo drugi poraz našu reprezentaciju koja je tako već na samom početku kvalifikacija, ostala skoro bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo. 

Kvalifikacije se nastavljaju u aprilu naredne godine susretima s Rusijom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije