Sramotan poraz bh. rukometaša u Estoniji

Radiosarajevo.ba
Sramotan poraz bh. rukometaša u Estoniji


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz na gostovanju kod Estonije od 35:30

Prvo puluvrijeme donijelo je jako lošu igru naše reprezentacijea u jednom trenutku domaći su imali prednost od šest golova (15:9)

Ipak, pred kraj prvog poluvremena naši su uspjeli napraviti seriju od 3:0, i na odmor otići sa minusom od tri gola, pri rezultatu 16:13.

Posebno se isticala igra sa igračem više kada, umjesto da mi postižemo golove, to su radili Estonci.

Igra našeg nacionalnog tima na početku drugog dijela bolje je izgledala, a posebno se istakao povratnik u reprezentaciju Enid Tahirović.

Estonci su u 13. minuti drugog dijela došli do prednosti od pet golova. Šest minuta kasnije nakon oscilacija Estonci u 19. minuti dolaze do +6, a devet minuta prije kraja taj zaostatak iznosio je sedam golova (30:23).

"Igra naše reprezentacije nema ni glavuni rep", rekao je u toku utakmice bivši selektor Halid Demirović, kokomentator susreta na TV1.

Velić je napravio prekršaj u 22 minuti i zaradio crvni karton.

Jedina svijetla tačka našeg nacionalnog tima je bio je Enid Tahirović koji je odlično brnaio, ali nije imao podrške ostalih saigrača da naprave nešto više u Estoniji.

Igru naše reprezentacije 'krasila' je brzopleta igra i samoživost pojedinih igrača koji su do preokreta pokušali doći individualnom igrom. U odbrani naši igrači izgledali su nemoćno.

Sa druge strane Estonci su igrali smireno i iskoristivši veliki broj grešaka zasluženo slavili.

Bosna i Hercegovina još uvijek ima teoretske šanse za prolaz, ako slave u sva tri preostala susreta, a da Estonci savladaju Makedonce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije