Smajo Karačić: Oduševljeni smo Odlukom Vijeća ministara

Radiosarajevo.ba
Smajo Karačić: Oduševljeni smo Odlukom Vijeća ministara


Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o odobravanju korištenja i utvrđivanju načina realizacije sredstava za sufinanciranje organizacije Svjetskog muškog juniorskog prvenstva 2013. godine.

Ovom odlukom dodjeljuje se 250.000,00 KM Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine radi organizacije Svjetskog muškog rukometnog juniorskog prvenstva 2013. godine. Ministarstvo civilnih poslova i Rukometni savez Bosne i Hercegovine zaključit će ugovor kojim će biti regulirani uvjeti, način i praćenje utroška odobrenih sredstava. Rukometni savez Bosne i Hercegovine dostavit će izvješće Ministarstvu civilnih poslova o namjenskom utrošku doznačenih sredstava, saopćeno je danas iz Vijeća ministara.

Suad Džafić (FOTO: Arhiv, Radiosarajevo)

''Ministarstvo Civilnih poslova dalo je značajnu podršku Rukometnom savezu koji je ušao u realizaciju ovog veoma važnog projekta. Procijenili smo koliki je značaj ove manifestacije i mislim da će finansijska podrška koju će Savez dobiti, pomoći u uspješnoj organizaciji takmičenja. Rukomet na našim prostorima ima bogatu tradiciju, a naše Ministarstvo i dalje će raditi mnogo na razvoju sporta'', kazao je za portal Radiosarajevo.ba Suad Džafić, pomoćnik državnog ministra civilnih poslova.

U Rukometnom savezu presretni su zbog dodijeljene pomoći, koja će u ogromnoj mjeri doprinijeti uspješnoj organizaciji prvenstva.

''Oduševljeni smo, nemam drugu riječ kojom bih opisao ovu odluku. Mnogo će nam značiti, jer će Svjetsko rukometno prvenstvo za juniore biti najveća sportska manifestacija u Bosni i Hercegovini još od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Na takmičenju će učestvovati 24 reprezentacije uz  više od 80 službenih lica. Nama će ukupno za organizaciju trebati oko 1.300.000 KM, i taj vam podataka dovoljno govori o značaju pomoći Vijeća ministara'', ističe u razgovoru za Radiosarajevo.ba Smajo Karačić, sekretar Rukometnog saveza BiH.

Prihod od marketinških aktivnosti

Ostatak sredstava Savez će obezbijediti uglavnom marketinškim aktivnostima.

''Planirano je da od marketinga ostvarimo prihod od oko 500.000 KM. Odlučni smo u namjeri da osvjetlamo obraz našeg sporta koji nema mnogo iskustva u organizaciji ovako velikih i važnih događaja. Već smo odmakli u pripremama. Nije lako osigurati optimalne uvjete za odigravanje čak 88 utakmica, a ono što nas posebno raduje je činjenica da smo već osigurali prenose uživo svih utakmica putem live streaminga, dok će mečevi našeg tima uživo prenositi državna televizija'', ističe Karačić.

Svjetsko rukometno prvenstvo  za juniore održat će se u četiri grada: Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici i Ljubuškom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije