Smajo Karačić: Imamo sjajne mlade igrače

Radiosarajevo.ba
Smajo Karačić: Imamo sjajne mlade igrače


Generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Smajo Karačić zadovoljan je dosad odrađenim poslom na pripremi i organizaciji Svjetskog prvenstva za juniore koje će se predstojeg ljeta održati u našoj zemlji.

Kako u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba ističe, veliki dio aktivnosti je završen, ali pred organizatorima je još mnogo obaveza.

''Moram priznati da je dosad sve proteklo u najboljem redu. Prezadovoljni smo , i rekao bih da radimo odličan posao. Prvenstvo će biti jedan od najbolje organizovanih sportskih događaja u našoj zemlji'', optimista je naš sagovornik.

Na takmičenju će učestvovati 24 najbolje selekcije mladih igrača do 21 godine. Prvenstvo će se igrati od 14. do 28. jula u Sarajevu, Banja Luci, Zenici i Ljubuškom.

Navodi da se mali problema javio oko sredstava koje je Vlada FBiH dosad trebala uplatiti na račun kuće bh. rukometa, ali da bi se i taj problem trebao riješiti u narednih nekoliko dana. 

''Vjerujem da će sve biti dobro, imamo obećanja i nema razloga da sumnjamo u bilo šta. Sredstva su nam prijeko potrebna jer su troškovi organizacije ovog takmičenja ogromni. Ali kako sam rekao, ne sumnjam da će sve biti kako smo zamislili'', dodaj Karačić.

Pored obaveza u organizaciji, Savez nije zanemario ni naš mladi tim. Generalni sekretar Rukomet saveza ponosno naglašava da naši juniori imaju veliki kvalitet.

''Posjedujemo grupu odličnih mladih igrača. Vrlo važno nam je da napravimo dobar rezultat. Smatramo da neće biti problema oko prolaska u fazu eliminacije, a rekao bih da je realan cilj plasman među osam najboljih timova'', poentirao je Smajo Karačić na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije