Smajlagić: Uz pomoć publike do pobjede

Radiosarajevo.ba
Smajlagić: Uz pomoć publike do pobjede


Rukometaši sarajevske Bosne u subotu igraju utakmicu protiv ruskog St. Petersburg, Studnetima je u planu samo pobjeda, jer će u protivnom biti zatvoreni svi putevi ka šesnaestini finala Lige prvaka.

Bosna dočekuje St. Petersburg u Sarajevu 19. februara u 19 sati, dok će protiv Konstante igrati 26. februara u isto vrijeme. Ulaznice  se mogu kupiti po cijenama od pet, deset i 15 KM.

Na današnjoj konferenciji za medije trener Bosne Irfan Smajlagić je kazao  da njegovi mladi igrači svakom utakmicom pokazuju veći stepen uigranosti, ali da moraju brže sazrijeti od igrača u drugim evropskim klubovima. On je kazao da će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi došla do historijskog uspjeha.

Iz redova bh. prvaka očekuju pomoć publike kako bi mogli ispuniti zacrtani cilj.

"Da nevjerujemo u pobjedu ne bi se ni bavili rukmetom. Publika će biti itekako važan faktor u ovom susretu, jer bez navijača ne bi imalo smisla igrati. Imperativ pobjede uviek je prisutan kako u domaćem tako i na međunardom takmičenju”, trener Studenata Irfan Smajlagić.

"Postali smo kao porodica, dišemo jedan za drugog i puni smo samopouzdanja. Moramo učiniti ono što trener od nas traži i ostati hladne glave ako želimo ostvariti cilj i proći u narednu fazu Lige prvaka", dodao je Tarik Medžić.

UNIQA osiguranje novi sponzor Studenata

Direktor Rukometnog kluba Bosna Kenan Magoda i direktorica UNIQA Osiguranja Senada Olević potpisali su u Sarajevu ugovor o sponzorstvu.

"Sportu u BiH je potrebna podrška, a naročito kolektivima koji uspijevaju održati kvalitet i dostojno predstaviti našu zemlju u Evropi i svijetu", rekao je Magoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije