Smajlagić: Rusi su ranjivi

Radiosarajevo.ba
Smajlagić: Rusi su ranjivi


Rukometaši sarajevske Bosne u subotu, pred svojom publikom, igraju utakmicu protiv St. Petersburga.

Iako su posljednji na tabeli, Studenti imaju teoretske šanese za nastavak učešća u najelitnijem klupskom rukometnom takičenju. Ipak, za to će im biti potreban pobjeda protiv Rusa, a svaki drugi razultat značio bi oproštaj od Lige prvaka.

Bosna je poražena u prvom susretu protiv St. Petersburga sa 32:27.

"Puno smo iskusniji i bolji od tog prvog susreta u St. Petersburgu. Veliki padovi u igri nam se ne bi trebali više dešavati, mada uvijek računam na to i cijelo vrijeme pokušavamo kroz treninge postići da 'crne rupe' traju što kraće. Imamo realne šanse u Skenderiji, ali se pomalo pribojavam da na kraju ne pobijedimo sami sebe", rekao je za San trener studenata Irfan Redžepagić

"Itekako imaju svoje mane, jer ih ne krasi posebna brzina, a nisu bogzna šta, niti kad je u pitanju tehnička izvedba. Ali njihova motivacija je sasvim drugačija protiv ekipa poput Flensburga i Ciudad Reala, nego protiv nas, što se i dalo primjetiti kroz odsadašnje takmičenje u Ligi prvaka", dodao je trener bh. prvaka.

Studente su nedavno pojačali Hrvoje Tojčić, Hasan Terza, te golman Dragan Marjanc.

"Možete očekivati bolju Bosnu, koja će pokazati jedno ljepše lice i dati sve od sebe da pobijedi i obraduje sve koji je vole", obećao je na kraju razgovora za San Smajlagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije