Smajlagić: Oslabljeni smo, ali ćemo se boriti

Radiosarajevo.ba
Smajlagić: Oslabljeni smo, ali ćemo se boriti
/ Foto: Samir Cacan/Radiosarajevo.ba


Rukometaši sarajevske Bosne će u subotu od 18,00 sati u dvorani Mirza Delibašić igrati prvi susret grupne faze Lige prvaka protiv švicarske ekipe Kadetten Schaffhausen.

Tim povodom je u hotelu Evropa održana konferencija za novinare, a prisutnima su se obratili trener Irfan Smajlagić, te igrači Amir Čakić i Faruk Halilbegović.

"Naš cilj je da kroz Ligu prvaka damo najbolje od sebe što možemo u datom trenutku i pokušati ponoviti rezultate posljednjih godina", rekao je Smajlagić.

"Mi nismo favoriti, ali protiv svakog protivnika imamo šansu da dobijemo. Zavisno od protivnika naše su šanse veće ili manje, ali uvjeren sam da ćemo napraviti pozitivan rezultat", dodao je Irfan Smajlagić koji u ovom susretu neće moći računati na Sandra Uvodića, Igora Karačića i Josipa Pažina.

"Ta tri igrača mi čine neku okosnicu, a koji neće biti prisutni. Njihovo neigranje čini jedan minus, ali svaka situacija nudi priliku za drugog. Nastojat ćemo te igrače sa dodatnom žrtvom zamijeniti, odnosno da igrači koji budu igrali na njihovim pozicijama odigraju na nivou na kojim se od njih očekuje",  rekao je trener Studenata.

"Oni su ekipa koja ima dugogodišnju vladavinu u švicarskom rukometu. Ekipa koja ima jedan stabilan budžet. Stalno osvježavaju ekipu sa novim mladim igračima i internacionalcima", prokomentarisao je gostujuću ekipu Smajlagić.

Čakić i Halilbegović: Potrebna nam je podrška

"Liga prvaka predstavlja motiv više za mlađe igrače. Međutim mi kao profesionalci moramo ući maksimalno bez obzira o kojem se takmičenju radi. Mi od početka moramo nametnuti svoj ritam sa agresivnom odbranom koju moramo pretočiti u brze kontre. Broj grešaka moramo svesti na minimum i mislim da rezultat neće izostati", rekao je Čakić.

Kako je riječ o jakom protivniku Studentima će biti potrebna svaka moguća pomoć, pa i ona sa tribina.

"Pozvao bih što više gledaoca na tribine i da nas podrže. Ipak ovo je prva utakmica i veoma je bitna kako za mene, tako i za nove igrače", dodao je Čakić, a sličan stav ima i novi igrač Studenata Halilbegović.

"Schaffhausen ili bilo koja druga ekipa u Sarajevu mogu tražiti pobjedu, ali mi igrači garantujemo da ćemo ostaviti srce na terenu i da ćemo učiniti sve da bodovi ostanu u Sarajevu. Što se tiče publike biće nam potrebno da dođu u što većem broju", dodao je Halilbegović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije