Smajlagić: Nismo uigrani

Radiosarajevo.ba
Smajlagić: Nismo uigrani


Bh. prvak, ekipa sarajevske Bosne ubilježila je tri poraza na turniru u Velenju. Trener Studenata Irfan Smajlagić smatra kako njegov tim još nije dovoljno uigran.

Bosnu su u Sloveniji porazili domaćin Gorenje (23:26), makedonski Vardar (13:16) i francuski Tremblej (24:28).

"Bio je to izuzetno jak turnir, na kojem smo platili cijenu neiskustva našeg mladog tima. Uz to još je evidentno da nismo dovoljno dobro uigrani jer turnir u Velenju je bio praktično naša prva ozbiljna provjera. S druge strane, Gorenje, Vardar i Tremblej već su imali nekoliko kontrolnih susreta", rekao je Smajlagić, a prenio portal Nezavisnih novina.

Unatoč porazima, strateg Sarajlija smatra kako je nastup u Velenju bio veoma koristan.

"Nastup u Velenju u svakom slučaju dobro nam je došao. Mogao sam vidjeti kako se ponašaju igrači na terenu, ali i van njega. Mislim da imaju potencijala i uz mnogo rada u kontinuitetu njihovo igračko znanje moglo bi biti na mnogo većem nivou", prenose nezavisne.com Smajlagićeve riječi.

Prije početka sezone u regionalnoj ligi (9. septembar) Studenti će nastupiti na turniru od 26. i 27. avgusta u Novom Sadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije