Smajlagić: Ne bojimo se Zagreba

Radiosarajevo.ba
Smajlagić: Ne bojimo se Zagreba
Irfan Smajlagić (Foto: Samir Cacan/radiosarajevo.ba)

Rukometaši sarajevske Bosne u subotu igraju utakmicu drugog kola grupne faze Lige prvaka protiv Zagreba CO.

Trener bh. prvaka Irfan Smajlagić i njegovi izabranici vjeruju da u susretu protiv Zagreba mogu biti ravnopravan protivnik.

"Uvjeren sam da straha od protivnika neće biti, jer onaj ko se boji ne treba ni da se bavi sportom. Pružit ćemo svoj maksimum u ovoj utakmici", rekao je trener Studenata Irfan Smajlagić.

"O Zagrebu se nema puno šta pričati. Njihove kvalitete su dobro poznate svima. U ovu utakmicu oni ulaze kao favoriti. Iako smo zajedno tek neka 2 mjeseca i još uvijek nismo dovoljno uigrani, vjerujem da ćemo u subotu pružiti svoj maksimum i dostojno se suprostaviti hrvatskom prvaku", dodao je trener BH prvaka Irfan Smajlagić na konferenciji za novinare.

Golman Studenata Sandro Uvodić, koji je prije par sezona nosio dres Zagreba bio jasan: "Respektujemo protivnika, znamo njegove kvalitete, ali također ga se ne bojimo. To su ljudi kao i mi, od krvi i mesa. Zagreb ima možda bolje igrače, ali uvjeren sam da treniramo i bolje i više nego oni i ukoliko budemo maksimalno borbeni možemo nadoknaditi nedostatke. Najbitnije je da ne bude mnogo oscilacija i crnih rupa, te da zadržimo koncentraciju što je moguće duže."

Balić: U Sarajevo idemo pobijediti

Igrači Zagreba, nakon pobjede nad Konstancom u Rumuniji 33:23, najavljuju trijumf nad Sarajlijama, koji su samo zbog vlastite brzopletosti izgubili od Sankt Petersburga 27:33.

Nenad Kljaić će u Sarajevo, na utakmicu drugog kola Lige prvaka, u izmijenjenom sastavu. Na raspolaganju će imati golmana Gorazda Škofa, dok će u konkurenciji vjerovatno biti i najbolji rukometaš svijeta svih vremena Ivano Balić.

"Pobjeda protiv Constante dodatno nam je podignula samopouzdanje, i u Sarajevo idemo pobijediti. Naš cilj se zna - želimo drugo mjesto u skupini, a preduvjet za to je da slavimo barem još u Sarajevu i St. Petersburgu", rekao je Balić za Scsport.ba.

RK Zagreb Croatia Osiguranje je u svojoj istoriji 2 puta bio prvak Evrope (sezone 1991/92 i 1992/93), a sredinom 90-tih godina 3 puta zaredom ('97, '98 i '99) bio finalista EHF Lige prvaka, gdje je sva 3 puta poražen od Barcelone.

Okosnicu Zagrebovog tima čine hrvatski reprezentativci Ivano Balić, Toni Valčić, Ljubo Vukić, Marko Kopljar i Zlatko Horvat, a inozemna pojačanja predvode Slovenci Gorazd Škof i David Špiler, Mađar Gyula Gal i BH reprezentativac Adnan Jaškić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije