Smajlagić idealan za selektora

Radiosarajevo.ba
Smajlagić idealan za selektora


Irfan Smajlagić, koji je sa RK Bosnom napravio historijski uspijeh i ušao među 16 najboljih timova Evrope, bio bi idealna opcija na klupi našeg državnog tima.

Tako smatraju i rukometni radnici u našoj zemlji.

"S obzirom da Irfan Smajlagić ima veliki trenerski autoritet, iskustvo i znanje, samim tim posjeduje i sve reference da bude selektor bh. reprezentacije. U bh. prvaku RK Bosna nema zvijezda, imaju mali budžet, a pod Smajlagićevom palicom ostvarili su historijski rezutat. Bez jufke su napravili pitu. Ja svoj glas definitivno dajem njemu", kaže Sead Mulić, bivši igrač i sportski direktor RK Sloboda i dodaje: "Moralno bi bilo od Rađe da je podnio ostavku. On nije znao raditi s igračima. S druge strane Smajlagić je i kao igrač i kao pomoćnik Line Červara ostavio veliki trag u evropskom i svjetskom rukometu. Pipe je mlad trener i mogao bi biti dobro dugogodišnje."

"Irfan Smajlagić je dobar trener. Međutim, ako se ne promijene neke stvari u Savezu, reprezentaciji niko ne moće pomoći. Ima tu puno stvari o kojima treba povesti računa. Počev od uslova za reprezentaciju i okupljanja koja se moraju organizovati tri do četiri puta godišnje...", rekao je za San Zdenko Grbavac, trener RK Izviđač i selektor kadetske reprezentacije BiH.

U medijima se kao jedan od kandidata za selektorsku funkciju favorizuje Maglajlija, a sa tim se ne slaže Nermin Salman, istaknuti rukometni radnik i bivši predsjednik RK Bosna.

"Istina je da smo Rađa i ja prijatelji. On je kao selektor odgovoran, ali nije najveći i jedini krivac za neuspjeh reprezentacije. Problemi su dublje prirode i on je platio ceh. Ne shvatam zašto novinari kao mogućeg selektora potenciraju samo Maglajliju. Po čemu su oni jedini kandidati? Zašto se selektorska pozicija ne ponudi Irfanu Smajlagiću, koji je napravio odličan rezultat sa podmlađenim timom Bosne. Čovjeku treba dati vremena da stvara tim, a onda će doći i rezultati. Maglajlija i Šuman imaju svoje neke lične interese, a Smajlagić je dokazani stručnjak", izjavio je za San Nermin Salman.

Više toga će se znati nakon sjednice Izvršnog odbora koja će se vjerovatno održati 2. aprila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije