Rukometašica uzima pušku i ide u rat: "Putine, šta si očekivao, paštetu i vodu?"

0
Radiosarajevo.ba
Rukometašica uzima pušku i ide u rat: "Putine, šta si očekivao, paštetu i vodu?"
Foto: RK Podravka / Svitlana Pasičnik

Rođena Ukrajinka, ali svojevremeno dva puta najbolja rukometašica Hrvatske Svitlana Pasičnik ovih dana nalazi se u rodnoj zemlji, nedaleko od ratnih dešavanja.

Bivša rukometašica Podravke nastupala je tokom karijere za reprezentaciju Hrvatske, a sada živi u rodnom Ovidiopolju, nedaleko od Odesse, blizu ukrajinske granice sa Moldavijom i Rumunijom. Odessa je, kao jedna od najvažnijih luka na Crnom moru, označena kao meta ruskih napada...

A Svitlana ima snažnu poruku za Vladimira Putina - Ukrajinu nikada neće imati!

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

Vildana Bešlija: 'Besplatan gradski prijevoz u KS za prognanike tokom agresije na BiH'

"Putin neće ni pregovarati, a očekivao je, valjda, da će osvojiti Ukrajinu za pola dana i da ćemo se predati, s paštetom i bocom vode u rukama. Ne, Ukrajinu neće nikada imati", rekla je Svitlana za portal 24sata.hr.

Ona se i prethodnih dana javljala hrvatskim medijima, ali tada nešto blažim tonom. Prenosila je informacije sa lica mjesta, o ratnim dešavanjima u njenoj okolini.

"Sve je bilo spremno na tako nešto, što dokazuje da je ratno stanje proglašeno odmah, neposredno nakon pucnjave koja se prvi put čula u pet ujutro. Mi smo ovde 16 km daleko od Crnog mora s kojeg se puca iz brodova i 40 km daleko od Odesse oko koje odekuju eksplozije. Mislim da su ciljevi aerodromi s vojnim avionima i skladišta oružja", dodala je Svitlana, koja je razočarana postupcima Bjelorusa, koji su dozvolili da se njihova teritorija upotrebi za napad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije