Sirćo: Moramo naći krivca

Radiosarajevo.ba
Sirćo: Moramo naći krivca


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se drugim uzastopnim, slobodno možemo reći sramotnim porazom, od rerpezentacije Estonije, izgubila sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Srbiji naredne godine.

Što je najtužnije, prije početka kvalifikacija BiH je zaista imala realne šanse da izbori drugo mjesto. Osim Mađara, selektor Vojislav Rađa je na raspolaganju imao igrače koji su, ruku na srce, za klasu bolji od Makedonaca i Estonaca, ali su rezultati govorili drugačije.

I u Rukometnom savzu su svjesni da su našem timu potrebne promjene.

Mirsad Sirćo, predsjedavajući Predsjedništva Rukometnog saveza BiH rekao je za San da će se 'hitna' sjednica Izvršnog odbora održati u četvrtak.

"Morat ćemo na tom sastanku razjasniti puno stvari kada je u pitanju reprezentacija", rekao je Sirćo i prokomentarisao poraze od Estonije: "Dešavaju se neshvatljive stvari. Nemamo organizaciju unutar tima. Odbrana i napad su bili katastrofalni."

Unatoč jako lošoj igri predsjedavajući RSBiH smatra da nije riječ o bojkotu, tačnije o solidarnosti igrača sa trojcem Terzić, Doborac, Toromanović koji su istakli kako ne žele igrati za BiH dok je selektor Rađa.

"Ne mislim da je bilo nekakvog bojkota protiv Estonije. Odazvali su se selektoru i došli da se bore za dres s državnim grbom. Međutim, onako se ne bore pravi borci. Negdje škripi, morat ćemo naći krivca", dodao je za San Sirćo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije