Rukometni Zmajevi gostuju u Austriji

Radiosarajevo.ba
Rukometni Zmajevi gostuju u Austriji


Najbolji bosanskohercegovački rukometaši večeras će gostovati u Linzu gdje će protiv domaće selekcije Austrije tražiti pobjedu i prve bodove u kvalifikacijama. Naši su blagi favoriti: Dragan Marković definitivno raspolaže ekipom koja može mnogo, a utisak je da su Zmajevi zreli za plasman na veliko takmičenje.

Vezano: Nikad jači rukometni Zmajevi spremni za podvig

Kvalifikacijska grupa nije mogla biti teža. Za jedno od dva mjesta koja vode na završni turnir, naši rukometaši boriće se protiv respektabilnih sastava Srbije i Rusije koje smatraju jednim od najboljih evropskih reprezentacija. 

Biće teško, ali ne i nemoguće. Kada u ekipi imate Tahirovića, Harmandića, Toromanovića i Terzića spremna je savladati svakoga, a pobjeda nad Njemačkom u revaš susretu baraža prošlih kvalifikacija, svima daje nadu da bi naš tim mogao napraviti toliko željeni iskorak. 

Opreza nikad dosta

Domaći tim neće se tako lako predati iako Austrija nema bogatu rukometnu historiju. Imaju solidnu reprezentaciju s velikim brojem igrača koji su rođeni u drugim zemljama, ali spletom okolnosti nose dres našeg protivnika

 
I Austrijanci imaju svoje adute (FOTO: oehb.sportlive.at)

Velikih zvijezda nemaju, ali reprezentativci igraju u dobrim klubovima. Opreza i respekta nikad dosta, ali sve osim pobjede našeg tima bilo bi veliko iznenađenje.

Uz dobar pristup, pobjedu i bodove, rukometni Zmajevi najavili bi spektakularni meč sa Srbijom u nedjelju.

Utakmica Austrija – Bosna i Hercegovina igra se večeras od 20:25 sati u Linzu, a vodiće je mađarske sudije Csaaba i Pal Kekes.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije