Rukometni Zmajevi dočekuju Rusiju

Radiosarajevo.ba
Rukometni Zmajevi dočekuju Rusiju


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavit će danas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj naredne godine. Ekipa Dragana Markovića nakon duže pauze, domaći će susret odigrati u Visokom gdje su rukometni Zmajevi tradicionalno pružali dobre partije uz ogromnu podršku s tribina.

Stručni štab našeg najboljeg nacionalnog tima napravio je velike promjene u reprezentaciji nakon katastrofalnog otvaranja kvalifikacija i dva poraza kojim su šanse naših za plasman u Dansku svedene na minimum.

''Imamo ozbiljnog i snažnog protivnika protiv sebe, ali znam da možemo do iznenađenja. Tim je dosta podmlađen, ali i dalje vrlo snažan. Rusi igraju specifičnu odbranu koja će biti ključ našeg ili njihovog uspjeha. Što se izostanaka tiče, osjetio sam da Mirsad Terzić nije spreman dati sve od sebe pa ga nisam pozvao, dok je Vukašin Stojanović povrijeđen, a svakako je i ranije izrazio želju da se oprosti od nacionalog tima. Panić bi nam dobro došao, ali ima velikih problema s klubom'', kazao je Marković naglasivši da mu nisu potrebni povrijeđeni i uvrijeđeni već pravi, kompaktan i zreo tim.

Utakmica je na raspordu od 17 sati, dok će se revanš meč igrati tri dana poslije u Krasnodaru.

Naši će do kraja kvalifikacija igrati još i mečeve s Austrijom na domaćem parketu i sa selekcijom Srbije u gostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije