Rukometni savez traži kazne za RK Maribor

Radiosarajevo.ba
Rukometni savez traži kazne za RK Maribor

Rukometni savez BiH, odnosno generalni sekretar Smajo Karačić, uputio je pismo čelnicima Evropske rukometne federacije (EHF), u kojem zahtijeva oštru kaznu za RK Maribor, organizatora utakmice Čelendž kupa protiv Gradačca.

Tokom susreta osmine finala Challenge kupa između slovenačkog i bh. predstavnika, navijači domaćeg tima vrijeđali su igrače Gradačca na nacionalnoj osnovi, a u jednom trenutku su skandirali i "Nož, žica, Srebrenica".

Navijači Maribora uzvikivali Nož, žica, Srebrenica

"Ovakve stvari su nečuvene. Zaista je nevjerovatno šta se dešava na sportskim terenima. Uputili smo pismo EHF-u, u kojem zahtijevamo oštru kaznu za Rukometni klub Maribor, koji je bio organizator utakmice. Nećemo od našeg zahtjeva lako odustati. U subotu se igra revanš utakmica između Gradačca i Maribora, pa sam pozvao ljude iz EHF-a da dođu na utakmicu i vide kako se organizuju međunarodni susreti kod nas", rekao je Karačić.

Iz RK Gradačac ne kriju svoje ogorčenje zbog dešavanja na utakmici s Mariborom, jer, osim verbalnih uvreda, nakon susreta domaći huligani su oštetili autobus navijača iz BiH.

"O ovom incidentu ćemo obavijestiti EHF, to je sigurno. Tokom utakmice bilo je raznih dobacivanja i psovki, ali to je karakteristično za gotovo svaku utakmicu. Međutim, u četvrtom minutu su domaći navijači počeli skandirati Nož, žica, Srebrenica, nakon čega smo reagovali i zahtijevali intervenciju od delegata, koji je zaprijetio da će ih izbaciti iz dvorane. Sve do završnice bili su suzdržani, a onda su ponovo počeli skandirati isti slogan. Na zahtjev delegata ta grupa navijača je potom izbačena iz dvorane. Za subotnji revanš biće povećane mjere sigurnosti", rekao je Mirza Taletović, sekretar RK Gradačac.

Susret u Mariboru okončan je pobjedom domaćih rukometaša rezultatom 30:22.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije