Rukometni savez: Priredićemo praznik rukometa

Radiosarajevo.ba
Rukometni savez: Priredićemo praznik rukometa
/ FOTO: Damir Hajdarbašić, Radiosarajevo.ba


Rukometni savez Bosne i Hercegovine
organizovao je danas oficijelnu promociju Svjetskog prvenstva za juniore koje će se predstojećeg ljeta održati u našoj zemlji. Generalni sekretar Saveza Smajo Karačić ponosno je istakao činjenicu da se organizacijske pripreme za ovog takmičenje odvijaju prema planu.

''Sve komisije koje su nas posjetile izrazile su oduševljenje, sve radimo u skladu s ranije postavljenim rokovima, a posebno smo zadovoljni smještajnim kapacitetima. Male izmjene moramo napraviti u izgledima dvorana u kojima će se utakmice igrati, ali bit će to sve dobro. Vjerovatno ni sami nismo svjesni koliko je ovo takmičenje važno za cijelu zemlju, ali mi smo svakako voljni napraviti nezaboravan spektakl i istinski praznik rukometa u Bosni i Hercegovini'', kazao je Smajo Karačić naglasivši da će se finalni meč igrati u Zetri 28. jula od 17 sati.

 ''Čast je organizovati ovo takmičenje''

Selektor našeg juniorskog tima Zdenko Grbavac kazao je da mu je istinska čast voditi mlad i perspektivni sastav koji je kadar boriti se za visok plasman.
''Sama organizacija ovog takmičenja predstavlja nam veliku čast. Mislim da ćemo se znati nositi s pritiskom. U dobar rezultat ne sumnjam, s prvim pripremama smo krenuli jučer i uistinu sam veliki optimista pred ovo respektabilo takmičenje'', rekao je selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, prvenstvo će se održati u Sarajevu, Banjoj Luci, Ljubuškom i Zenici.

Pored Jasne Merdan Kolar, promociji Svjetskog prvenstva prisustvovat će i legendarni bosanskohercegovački rukometaši Milorad Karalić i Zdravko Rađenović, dok zbog ranije preuzetih obaveza u Sarajevo neće moći stići Abaz Arslanagić, koji će također učestvovati u promociji Svjetskog prvenstva.

Konferencija je iskorištena i za najavu kvalifikacijske utakmice između našeg seniorskog tima i selekcije Rusije u Visokom.

''Ne želim uvrijeđene i povrijeđene, želim tim''

''Imamo ozbiljnog i snažnog protivnika protiv sebe, ali znam da možemo do iznenađenja. Tim je dosta podmlađen, ali i dalje vrlo snažan. Rusi igraju specifičnu odbranu koja će biti ključ našeg ili njihovog uspjeha. Što se izostanaka tiče, osjetio sam da Mirsad Terzić nije spreman dati sve od sebe pa ga nisam pozvao, dok je Vukašin Stojanović povrijeđen, a svakako je i ranije izrazio želju da se oprosti od nacionalog tima. Panić bi nam dobro došao, ali ima velikih problema s klubom'', kazao je Marković naglasivši da mu nisu potrebni povrijeđeni i uvrijeđeni već pravi, kompaktan i zreo tim.

 

Boje našeg tima protiv Rusije će braniti: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Damir Efendić, Mirko Mikić, Ajdin Bukva, Duško Čelica, Tarik Kasumović, Igor Mandić, Ivan Milas, Ivan Karačić, Boris Bečirović, Kosta Savić, Faruk Vražalić, Davor Kadić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić i Muhamed Toromanović. 

BiH će Rusiju dočekati 4. aprila u 17 sati, a meč će se igrati u Visokom, dok je revanš na rasporedu tri dana poslije u Krasnodaru s početkom od 14 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije