Rukometna poslastica u Doboju

Radiosarajevo.ba
Rukometna poslastica u Doboju

 

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona održat će se krajem avgusta u Doboju. Svečano otvaranje predviđeno je za ponedjeljak, dok će se prvi mečevi igrati dan poslije. 

I ove godine, najpoznatiji rukometni turnir u regionu privukao je velika imena svjetskog rukometa. Tako će na njegovom 44. izdanju učestvovati Barcelona, Čehovski Medvedi, Ademar Leon, Cimos Koper, Dinamo Minsk, Vardar, Pick Szeged i domaća Sloga. 

Susreti u Tesliću i Zenici

Zanimljivo je da će se susret za 7. mjesto igrati u Tesliću, a za 5. u Zenici, s ciljem popularizacije ovog sporta i u drugim sredinama. 

To je gest zahvalnosti građanima tog grada, koji su izrazili spremnost da zajedno sa Slogom budu domaćini protivnicima Dobojlija ukoliko, nakon kvalifikacija, nastave takmičenje u Ligi šampiona", kazao je generalni sekretar turnira Alen Petković, a prenosi FENA.

Barcelona brani titulu

Dodao je da su organizatori odlučili da otvaranje turnira obogate Paradom sporta, defileom članova svih sportskih klubova i organizacija s područja grada. Parada sporta će biti održana 20. augusta u 19 sati.

Titulu najboljeg brani slavna Barcelona koja je u prošlogodišnjem finalu savladala mađarski Szeged. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije