Rukometašima pobjeda nad Crnom Gorom

Radiosarajevo.ba
Rukometašima pobjeda nad Crnom Gorom

Foto: Dado Ruvić

Pred oko 3000 gledatelja u olimpijskoj dvorani Zetra rukometaši Bosne i Hercegovine su zahvaljujući prije svega dobroj igri u drugom poluvremenu ostvarili pobjedu nad respektabilnom reprezentacijom Crne Gore, sudionicima posljednjeg SP koje se igralo u Hrvatskoj.

Početak utakmice nije donio ništa dobrog našoj selekciji. Već u samom startu Crnogorci su se odlijepili na pet razlike (7:2) nakon ćega je izbornik Rađa reagirao time-outom koji nije urodio plodom. Istu razliku gosti su imali i desetak minuta kasnije da bi u finišu poluvremena naša selekcija uspjela smanjiti zaostatak i na odmor se otišlo rezultatom 16:14 za Crnu Goru.

U drugih 30 minuta gledamo sasvim drugačiju igru naših rukometaša, angažiranu u obrani i efikasnu u napadu što se odmah odrazilo i na rezultatu i preuzimanjem vodstva (20:19) koje nije ispuštano iz ruku do kraja susreta. Prednost je dosezala i 3-4 pogotka no opuštanjem u zadnjoj minuti dozvolili smo gostima da utakmicu okončaju s minimalnim porazom.

Treba izdvojiti odličan učinak vratara Šarića koji je samo u prvom poluvremenu uspio sakupiti 12 uspješnih obrana, a u istom ritmu nastavili su Vujović i Šabanović koji su u drugom dijelu sakupili 10 (5+5). U napadačkom segmentu bilo je dosta raspoloženih igrača no možemo izdvojiti Toromanovića koji je odigrao savršeno na pivotu i svih šest golova postigao iz igre.

U redovima Crnogoraca uz vratara Stojanovića izvrsnu partiju je pružio Roganović koji je bio najefikasniji igrač susreta.

Isti protivnici će na istom mjestu odmjeriti snage i sutra s početkom u 15:30 h.
sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije