Rukometaši otputovali u Mađarsku, Rađa očekuje povoljan rezultat

Radiosarajevo.ba
Rukometaši otputovali u Mađarsku, Rađa očekuje povoljan rezultat

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je iz Varaždina otputovala u Szombathely, gdje će u četvrtak s Mađarskom igrati prvi meč kvalifikacija za EP 2012. u Srbiji.

Rukometaši BiH su se tri dana pripremali u Varaždinu, a selektor Vojislav Rađa zadovoljan je uvjetima koje su igrači imali u ovom hrvatskom gradu.

Kada je u pitanju prvi meč kvalifikacija Rađa očekuje povoljan rezultat.

"U Mađarskoj očekujem povoljan rezultat. Naše ambicije su da odmah u Mađarskoj napravimo nešto veliko i uvjereni smo da ćemo u tome i uspjeti", kazao je Rađa, prenosi Fena.

"Imamo izuzetno dobar raspored i svi očekujemo da se konačno plasiramo na jedno veliko takmičenje", dodao je selektor bh. reprezentacije.

Po riječima direktora reprezentacije Mirze Muzurovića, uvjeti u kojima je ekipa trenirala su odlični, počevši od hotela "Turist" u Varaždinu, pa do dvorane koja je sagrađena za potrebe održavanja Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Prvi susret u kvalifikacijama rukometaši BiH igraju u četvrtak u 18 sati u Szombathelyju. Tri dana poslije reprezentacija BiH će u Sarajevu ugostiti Makedoniju.

U okviru Prve kvalifikacione grupe još se nalazi selekcija Estonije, s kojom će se BiH sastati u martu 2011. godine.

Kvalifikacije će biti igrane od 27. oktobra 2010. do 12. juna 2011. godine, a nastup na EP-u izborit će dvije najbolje ekipe iz svake od sedam grupa.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije