Rukometaši Bosne u borbi za Evropu

Radiosarajevo.ba
Rukometaši Bosne u borbi za Evropu

Rukometaši sarajevske Bosne u subotu, od 19,00 sati, u dvorani Mirza Delivašić igraju protiv St. Petersburga.

Studentima odgovara samo pobjeda kako bi ostali u igri za odlazak među šesnaest najboljih ekipa. 

Potrebna podrška publike

"U subotu će nam biti bitna podrška publike, jer sve što radimo na treninzima, radimo da bismo to nekome pokazali. Publika je ta koja izvlači rezerve iz igrača, a mi, da ne vjerujemo u pobjedu, ne bismo ni igrali", naglasio je Smajlagić.

Ulaznice  se mogu kupiti po cijenama od pet, deset i 15 KM.

"Pod imperativom smo pobjede, ali mi, zapravo, uvijek imamo imperativ, a to je da u svakoj narednoj utakmici budemo bolji. Samo tako razmišljajući, na kraju možemo napraviti i rezultat. Iz dobre igre rezultat neće izostati. Ozbiljne ekipe nameću nam jak ritam i ako želimo pobijediti, morat ćemo biti na nivou svih 60 minuta. Igračima je ova utakmica veliki izazov, jer će zaista zahtijevati veliki i mentalni i fizički napor", rekao je trener studenata Irfan Smajlagić, a prenijela oficijelna stranica kluba.

U prvom susretu igranom u Rusiji izabranici Irfana Smajlagića pokazali su da se mogu nositi sa ovom ekipom, ali im je u samom finišu ponestalo koncentracije i poraženi su sa 32:27.

Iz bh. prvaka poručuju da su taj problem riješili i da će dati sve od sebe kako bi se osvetili za poraz.

"Stvaramo karakterističan stil, jer zbog toga što nemamo širok izbor različitih profila igrača, nismo u stanju kopirati igru koju bismo, možda, željeli u datom trenutku. Ipak, mislim da smo u taktičkom segmentu dosta napredovali", dodao je Smajlagić.

1. Renovalia Ciudad Real
2. HC CO Zagreb
3. SG Flensburg-Handewitt
4. St. Petersburg HC
5. HCM Constanta
6. HC Bosna Sarajevo
6    5    1    0    184:139    (45)    11
7    4    2    1    218:180    (38)    10
7    5    0    2    207:183    (24)    10
6    2    0    4    162:183    (-21)    4
7    2    0    5    183:210    (-27)    4
7    0    1    6    155:214    (-59)    1


Rukometaši Bosne imaju, za razliku od ruskih kolega, dosta iskustva na rukometnoj sceni, te je za očekivati da će proći prvu stepenicu ka historijskom uspjehu i ulasku u šesnaestinu finala Lige prvaka.

Ukoliko Studenti slave protiv St. Petersburga, za prolazak dalje biti će im potrebna i pobjeda protiv Konstante koju igraju 26. februara u 19 sati, također u Skenderiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije