Rukometaši Bosne na mini pripremama u Puli

Radiosarajevo.ba
Rukometaši Bosne na mini pripremama u Puli

Ekipa Bosne BH Gas je takmičarsku pauzu zbog EHF sedmice iskoristila za odlazak na mini pripreme u Pulu. Rukometaši BH prvaka su od ponedjeljka 26. 10. smješteni u hotelu Pula u kojem su boravili i tokom ljetnih priprema prije početka tekuće sezone, saopšteno je na oficijelnoj stranici kluba.

S obzirom na umor i nezaliječene povrede nekolicine prvotimaca, očekuje se da će 7 dana na Jadranu predstavljati kvalitetno i neophodno osvježenje za bh. prvaka, koju u novembru čekaju teška iskušenja u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu.

Povratak u Sarajevo je planiran za nedjelju, 01. 11. 2009. gdje će ekipa nastaviti sa treninzima sve do odlaska u Poljsku na meč 4. kola grupe B Lige prvaka sa Vive Kielceom koji je na rasporedu 07. 11. 2009.

Bosni prijeti kazna od 15 hiljada eura

Evropska rukometna federacija (EHF) poslala je Bosni BH-Gas dopis u kojem sarajevski klub upozorava na moguće posljedice pošto na pripreme reprezentacije Crne Gore nije pustio Fahrudina Melića i Petra Kapisodu., javio je Dnevni avaz.

Nakon što je Kapisodi i Meliću uputio uobičajen i regularan poziv na adresu kluba, crnogorski savez je od Bosne dobio obavještenje da su igrači povrijeđeni i da se zbog toga ne mogu odazvati pozivu selektora Ranka Popovića. Iz Podgorice su zahtijevali da njih dvojica dođu na ljekarski pregled doktora reprezentacije, a kako to nije ispoštovano crnogorci su se žalili EHF-u.

Sarajevsku Bosnu tako očekuju sankcije koje su definirane disciplinskim pravilnikom IHF-a. Tako prvak naše zemlje može biti kažnjen i do 15 hiljada eura.

"Trener Smajlagić je u dogovoru s klubom odlučio da ne pusti igrače na okupljanje. Sve što se dalje bude dešavalo, rješavat ćemo unutar kluba", rekao je za Dnevni avaz sekretar kluba Tarik Smajović.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije