Rukometaši Bosne idu na pobjedu u Schaffhausenu

Radiosarajevo.ba
Rukometaši Bosne idu na pobjedu u Schaffhausenu

Rukometaši Bosna Sunce Osiguranja nalaze se pred ispitom sezone, sutra igraju prvu utakmicu četvrtfinala Kupa pobjednika kupova protiv Kaddeten Schaffhausena.

Prema riječima trenera Bosne SO Vojislava Rađe, igra protivnika detaljno je skautirana.

"Detaljno smo analizirali igru našeg protivnika i nije sporno da Kaddeten doživljavam kao ozbiljnu ekipu sa nekoliko izvrsnih pojedinaca. Međutim, ne radi se o kolektivu koji Bosna SO ne može pobijediti i nastojat ćemo to uraditi odmah u Švicarskoj. Smatram da će prevagu u ovom susretu donijeti odbrana, a to je segment u kojem smo kvalitetniji od Švicaraca", kaže Rađa.

Kao i cjelokupna ekipa, trener bh. prvaka nedjeljni susret u Schaffhausenu dočekuje s optimizmom.

"Insistirat ću kod igrača da u utakmicu uđu bez ikakvih kalkulacija i prednost naprave odmah na gostujućem terenu. Posebnu pažnju morat ćemo posvetiti trojici igrača oko kojih se sve vrti – Kukučki, Linigeru i Pungartniku. Ukoliko im učinak svedemo na što je moguće manji broj golova, put do pobjede bit će znatno olakšan", rekao je Rađa.

I Kapisoda među putnicima za Švicarsku

Nakon velikih problema sa povredama, danas su napokon treneru Bosna Sunce osiguranja, Vojislavu Rađi, iz liječničke službe kluba stigle dobre vijesti. Naime, već za nedjeljnu utakmicu sa Kadetten Schaffhausenom, prema najavama iz Stručnog štaba i ljekarske službe, Rađa bi mogao računati i na usluge Petra Kapisode. Mada se njegov nastup dovodio u pitanje, sam Kapisoda tvrdi da će sigurno putovati u Švicarsku.

"Moje je zdravstveno stanje malo bolje u odnosu na prethodne dane, a moje misli usmjerene su na povratak protiv Kadetten Schaffhausena. Primio sam i danas infuziju, tako da sve manje osjećam tegobe. Temperatura je nestala i ono što je sigurno jeste da ću putovati sa ostatkom ekipe. Koliko ću biti spreman to ćemo vidjeti do nedjelje", rekao je Kapisoda.

Rukometaši Bosna Sunce osiguranja u Švicarsku su otputovali jutros, a po dolasku u Schaffhausen i smještaja u hotelu, upriličit će trening u dvorani Schweizersbildhalle u kojoj se i igra prva utakmica 1/4 finala KPK.

Utakmica je na programu u nedjelju u 18:00 časova, a sudit će je Jens Carl Nielsen i Peter Lorentzen iz Danske. Delegat je Stefan Klar iz Slovačke. Povratak Studenata je planiran za ponedjeljak, 30. marta 2009.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije