Rukometaši BiH u četvrtak dočekuju Rusiju

Radiosarajevo.ba
Rukometaši BiH u četvrtak dočekuju Rusiju

Foto: Dado Ruvić

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović izjavio je na današnjoj pres-konferenciji kako vjeruje da njegovi izabranici sutra u Gradskoj areni mogu slaviti pobjedu protiv reprezentacije Rusije.

"Rusija je godinama svjetska velesila, najjača je selekcija u našoj kvalifikacionoj grupi ali vjerujem da imamo snage i kvalitete da uz podršku, nadam se većeg broja navijača nego što je to bilo protiv Italije, slavimo novu pobjedu. U Švicarskoj smo pokazali da smo psihološki stabilni, da imamo samopouzdanje i to trebamo dokazati i protiv Rusije", izjavio je Halid Demirović.

Osim Adnana Jaškića koji je povrijeđen u susretu protiv Italije, svi ostali igrači su zdravi i bit će na raspolaganju selektoru Demiroviću.

"Šteta je što nismo u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini kada je u pitanju plasman na Euro u Austriji. Učinit ćemo sve da pobijedimo i onda nam preostaje da se nadamo kako će Švicarska ili Italija u posljednjem kolu prirediti senzaciju", kaže Vukašin Stojanović, reprezentativac BiH.

Optimizam uoči sutrašnjeg, pretposljednjeg kvalifikacionog susreta izrazili su i Nebojša Grahovac i Muhamed Toromanović.

Utakmicu BiH - Rusija sudi danske par Henrik Mortensen i Claus Gramm Pedersen.

Susret se igra u 20,00 sati u zeničkoj Gradskoj areni, a ulaznice za ovaj susret koštaji 10 KM.

Vezano:

BiH bolja od Italije

Veliki preokret rukometaša BiH

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije