Rukometaši BiH se okupili u Varaždinu

Radiosarajevo.ba
Rukometaši BiH se okupili u Varaždinu
Trening reprezentacije BiH (Foto: Dado Ruvić)

Rukometna reprezentacija BiH počela je pripreme za predstojeće kvalifikacione susrete sa Mađarskom i Makedonijom. Izabranici Selektora Vojislava Rađe okupili su se u nedjelju u Varaždinu.

Reprezentativci iz Španije i Francuske, Danijel Šarić iz Barcelone, Vukašin Stojanović iz Aragona te Nebojša Grahovac i Edin Bašić iz Chambéryja priključit će se saigračima u ponedjeljak s obzirom na to da sa svojim klubovima u nedjelju igraju prvenstvene utakmice.

Rukometaši naše zemlje prvi trening će imati u nedjelju u večernjim satima, a u Varaždinu će biti do srijede, kada kreću za Sombateli, gdje će imati još jedan trening.

"Ono što je bitno svi su tu i svi su zdravi. Ovdje u Varaždinu ćemo imati sve potrebne uslove, a još smo blizu mjestu gdje ćemo igrati protiv Mađara", rekao je Rađa za scsport i dodao: "Mi trebamo biti realni i objektivni. Mađari su reprezentacija sa velikim rejtingom i ne propuštaju niti jedno veliko takmičenje. Pred nama je težak posao i ja se nadam povoljnom rezultatu. Dobro ćemo prostudirati njihovu igru, a tek poslije Mađara ćemo o Makedoncima."

Susret protiv Mađarske naša selekcija igra u četvrtak, a tri dana kasnije u Skenderiji će ugostiti Makedoniju.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije