Rukometaši BiH izborili baraž

Radiosarajevo.ba
Rukometaši BiH izborili baraž


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je i drugu pobjedu protiv reprezentacije Grčke 23:22 i tako kvalifikaicje završila sa stopostotnim učinkom koji nam je osigurao baraž.

Grci su poveli na samom otvaranju, ali smo izjednačili golom Vražalića. Poveli smo u 8. minuti 3:2 golom Toromanovića.

Domaći uspjevaju poravnati na 7:7, a na odmor se otišlo rezultatom 8:8. Interesantno je i to da smo u prvom dijelu imali čak četiri isključenja više od Grka.

Nadamo se da će javni emiteri barem prenositi susrete baraža, jer kvalifikacioni mečevi za Svjetsko prvenstvo očigledno nisu bili dovoljno zanimljivi.

U nastavku igre naši prebacuju u brzinu više i dolaze u vodstvo koje je 17 minuta prije kraja bilo i četiri gola. Golom Toromanovića došli smo u prednost od šest golova. Ipak, sa dva gola Grci ponovo smanjuju na četiri gola zaostatka pri rezultatu 17:21. Grci su do kraja susreta smanjili na samo gol zaostatka, ali nije bilo više vremena da naprave preokret.

Još jednom je najveći teret ponio Enid Tahirović koji je sakupio 21 odbranu.

Nakon što su kvalifikacije za prošlogodišnje Evropsko prvenstvo u Švedskoj bile najlošije u historiji BiH, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Španiji naredne godine je najuspješnije do sada. Nikada nismo jedan kvalifikacioni ciklus završili sa svim pobjedama. Nadamo se da će izabranici Dragana Markovića u baražu imati sreće i da ćemo se po prvi put plasirati na neko veliko takmičenje u rukometu.

Tabela:
1. Bosna i Hercegovina    4   4   0   0   124:97   8
2. Grčka                          4   2   0   2   112:94  4
3. Kipar                           4    0  0   4   86:131 0

Rezultati kvlaifikacija:
Kipar - BiH 20:38
BiH - Kipar 32:26
Grčka - Kipar 31:13
KIpar - Grčka 27:30
BiH - Grčka 31:29
Grčka - BiH 22:23


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije