Rukometaši 5. januara protiv Srbije

Radiosarajevo.ba
Rukometaši 5. januara protiv Srbije

I dok je većina sportista na zasluženom zimskom odmoru, rukometni reprezentativci BiH već na otvaranju 2011. godine imaće prvu provjeru.

Bh. rukometaši će se 5. januara u Rumi sastati sa Srbijom koja se priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se od 13. do 30. januara održati u Švedskoj.

Za selektora Vojislava Rađu ova utakmica će biti prilika da se upozna s kvalitetima domaćih igrača, jer su na spisku uz neka provjerena imena i mlade nade našeg rukometa. Tako će po prvi put da zaigra u dresu sa državnim grbom dobiti priliku osamnaestogodišnji Dejan Malinović, desni bek Izviđača Mi Grupa. On je ujedno i jedini debitant na spisku, dok su ostali igrači već imali tu privilegiju da igraju za reprezentaciju.

S prvobitnog spiska na koji je Rađa uvrstio 20 rukometaša, otpala su dvojica koji su opravdali svoj izostanak. Riječ je o Kosti Saviću iz Bosne BH gas koji je povrijeđen, te o Edinu Bašiću iz francuskog Šamberija koji je zbog privatnih obaveza dobio dozvolu selektora da propusti okupljanje.

"Dio reprezentativaca će se okupiti u Sarajevu odakle ćemo krenuti put Ečke, gdje je u lovačkom dvorcu 'Kaštel Ečka' okupljanje. Drugi dio igrača čeka će nas u Doboju, dok će njih nekolicina doći direktno u Ečku. Tamo ćemo imati tri treninga i 5. januara utakmicu sa Srbijom u Rumi, koja će početi u 17 sati. Nakon utakmice akcija se završava i igrači se vraćaju svojim klupskim obavezama. Iako je bilo nekoliko otkaza selektor Rađa neće pozivati nove igrače, jer ih ima dovoljno na raspolaganju", rekao je Mirza Muzurović, direktor reprezentacije.

Ogled sa Srbijom biće debitantski za nekadašnjeg proslavljenog bh. reprezentativca Senjanina Maglajliju, ali u novoj ulozi. Maglajlija je uoči Nove godine postigao dogovor sa Rukometnim savezom BiH i obavaljaće funkciju sportskog direktora našeg državnog tima. Svakako, veliko pojačanje za reprezentaciju pred nastavak kvalifikacija za "EURO 2012" u Srbiji koji bh. tim očekuje na proljeće.

Spisak
Golmani: Adnan Šabanović (Sloga), Danijel Šarić (Barselona), Nebojša Grahovac (Šamberi), krila: Vukašin Stojanović (Aragon), Amir Čakić (Bosna BHG), Adnan Jaškić (CO Zagreb), Deni Velić (Nexe), Faruk Vražalić (Bosna BHG); pivoti: Senjamin Burić (Izviđač MIG), Velibor Manjić (Sloga), Vladimir Vranješ (Borac M:tel); bekovi: Adnan Harmandić (Silkeborg), Ivan Karačić (Borac M:tel), Nikola Prce (Puerto Segunto), Ante Kukrika (Panduri), Marinko Kelečević (Ferencvaroš), Marko Panić (Borac MT) i Dejan Malinović (Izviđač MIG).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije