Rukomet: Borac novi prvak BiH

Radiosarajevo.ba
Rukomet: Borac novi prvak BiH


Rukometaši banjalučkog Borca
novi su prvaci Bosne i Hercegovine. Oni su suvereno, u velikom stilu i bez problema stigli do pehara uz jedan poraz u osam odigranih mečeva, i tako već dva kola prije kraja šampionata osigurali naslov. 

Banjalučani su u posljednjem meču 8. kola doigravanja za prvaka države nadigrali jedinog preostalog rivala Slogu iz Doboja i tako matematički osigurali ostanak na liderskoj poziciji. 

Rezultat je bio 28:22 za prvaka BiH, a Borac je tako kompletirao duplu krunu s obzirom na osvojen trofej Kupa nešto ranije ove sezone. 

Banjalučki klub najtrofejniji je u Bosni i Hercegovini. Pored trofeja evropskog prvaka 1976. godine, Borac je u svoje vitrine za trofeje smjestio sedam titula prvaka Jugoslavije i deset pehara osvajača Kupa bivše države. Osvojili su i EHF Kup, dva puta podigli pehar pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine, dok su prvaci naše zemlje bili tri puta. 

U preostalim mečevima 8. kola Konjuh je savladao Čelik (41:34), dok je Izviđač bio bolji od Gradačca, bilo je 31:27. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije