Rukmetaši se spremaju u Zenici

Radiosarajevo.ba
Rukmetaši se spremaju u Zenici

Foto: Dado Ruvić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u zeničkoj Areni za kvalifikacione susrete protiv Italije 11. juna i Rusije pet dana kasnije.

"Uslovi u Zenici su fenomenalni. Sve protiće po planu, atmosfera u ekipi je doista sjajna. Selektor i igrači su optimisti pred nastupajuće susrete, a u svima nama tinja nada da bi nam se mogli poklopiti rezultati. Sutra je na rasporedu utakmica između Srbije i Švicarske i ukoliko Švicarci naprave iznenađenje onda je sve na nama. Naš stručni štab dobit će snimak utakmice iz Srbije kako bi se analizirala igra Švicaraca kod kojih gostujemo nakon četvrtka i utakmice s Italijom.", rekao je za SportSport.ba Mirza Muzorović, direktor naše reprezentacije.

Selektor našeg nacionalnog tima nakon prvog treninga zadovoljan je odnosom i zalaganjem igrača na parketu, ali ga malo brine forma naših igrača.

"Iza većine je naporna sezona, Harmandić, Tahirović i Terzić su bili i povrijeđeni. Špansko prvenstvo je, naprimjer, završeno još prije tri sedmice, slovensko prije desetak dana... Jedino je Tahirović branio u subotu za svoj tim", rekao je Demirović, a piše Dnevni Avaz.

"Imat ćemo priliku podići nivo igre. Međutim, siguran sam da bismo pobijedili i mnogo snažnijeg rivala od Italije, jer u četvrtak pišemo historiju Arene i rukometa u Zenici, pošto smo prvi državni tim koji će igrati u ovom prekrasnom objektu. To nam je motiv više da opravdamo ukazanu čast", dodao je Demirović.

Zbog privatnih problema Bašić je izostao sa okupljanja, što su u taboru našeg tima očekivali, ali su razočarani Obradovićevim kojem je ovo drugi put da propušta okupljanja.

"Koga ne ma, bez njega se može i mora. Idemo dalje. Ne ma tu šta da se puno priča, moramo se okrenuti obavezama koje su pred nama. Atmosfera je radna“, rekao je za Oslobođenje Željko Anić, pomoćni trener Halida Demirovića.

U utorak se timu priključio naš najbolji golman Enid Tahirović, a u srijedu umjesto Obradović na okupljanje će doći mladi Kosta Savić iz novog slovenskog prvoligaša Krškog.

"Kosta je u martu prošle godine bio s nama na turniru u Makedoniji, a od naših igrača koji igraju u Sloveniji dobio sam dosta informacija o njemu. Uglavnom svi ističu da je puno napredovao", rekao je selektor Demirović za Avaz.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Italije igra se 11. juna sa početkom u 20,00 sati u zeničkoj Areni. Ulaznice za ovaj susret u srijedu će biti puštene u prodaju po cijeni od 10 KM.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije