RSBiH: S Mađarima ili bez njih počinje liga

Radiosarajevo.ba
RSBiH: S Mađarima ili bez njih počinje liga

Na sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine koja je održana u četvrtak glavna tema bilo je učešće bh. klubova u regionalnoj ligi, te način i organizacije domaćeg prvenstva.

Upitno je učešće mađarskih klubova Veszprem i Pik Szeged, ali su na sjednici IO RS BiH jednoglasno podržali ideju regionalne lige bez obzira na učešće mađarskih klubova.

Prema jučerašnjim informacijama kojima je raspolagao generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić, klubovi iz Slovenije ipak bi mogli igrati.

"Dobili smo naznake da će Slovenci igrati. Tačnije, njihovi klubovi i ranije su iskazali želju, ali je problem nastao na relaciji Savez - sponzor Lige. Ipak, svi se nadamo da će se taj problem riješiti, a končanu potvrdu dobit ćemo u ponedjeljak. Sjednici Izvršnog odbora prisustvovali su i ljudi iz Sparkasse banke, koja bi trebala biti generalni sponzor regionalne lige. Potvrdili su svoju volju za to", rekao je Karačić a prenio Dnevni avaz

Utvrđen je i novi sistem takmičenja u Premijer ligi BiH od naredne sezone, koja će brojati 12 klubova. Prvenstvo bi se igralo do kraja maja, nakon čega će prva tri tima, zajedno s ovima iz regionalne lige, igrati plej-of za prvaka.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije