RS Srbije i HEF potpisali ugovor o organizaciji EP

Radiosarajevo.ba
RS Srbije i HEF potpisali ugovor o organizaciji EP

Rukometni savez Srbije i Evropska rukometna federacija (EHF) u četvrtak su u Beogradu potpisali zvaničan ugovor o organizaciji Evropskog prvenstva za rukometaše 2012. godine, javila je agencija Beta.

Predsjednik EHF-a Tor Lian istakao je da su evropska prvenstva najvažnija takmičenja za Federaciju i da će zajedno sa savezom Srbije raditi da EP 2012. bude uspješno organizovano.

Generalni sekretar EHF-a Mihael Viderer naglasio je da sa Rukometnim savezom Srbije dugo godina postoji odlična saradnja.

Predsednik RSS Velimir Marjanović ocenio je da je potpisivanje ugovora "svečanost, ali i obaveza i odgovornost".

Utakmice će se igrati u Beogradu Vršcu, Novom Sadu i Nišu, a gradovi će ujedno biti i domaćini grupa. Tako će domaćin Srbija, kako je ranije najavljeno, utakmice grupne faze igrati u niškoj dvorani Čair.

Srbijanski mediji su posljednjih dana pisali kako je organizacija EP u Nišu pod velikim upitnikom, ali nakon što je potpisan ugovor, sve dileme oko domaćinskih gradova su otklonjene.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović izjavio je da je zadovoljan što je zvanično potpisan ugovor i što će Niš biti domaćin jedne grupe na Evropskom prvenstvu, piše portal juznevesti.com.

Evropsko prvenstvo će se održati od 17. do 29. januara 2012. godine.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije