RK Bosna u narednu sezonu sa velikim ambicijama

Radiosarajevo.ba
RK Bosna u narednu sezonu sa velikim ambicijama


RK Bosna BH GAS, osvajanjem šeste titule prvaka BiH, te pete titule pobjednika Kupa BiH i u narednu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Cilj kluba je i uspjeh u Ligi prvaka, tačnije iskorak u odnosu na prošle sezone, a to je prolazak u drugu fazu takmičenje.

"Što se tiče igračkog kadra za narednu sezonu, okosnica ekipe koju čine: Međić, Pucelj, Nekić, Kapisoda, i u narednoj sezoni branit će boje našeg Studenata. Primarni cilj je zadržati i Damira Doborca, čiji status još uvijek nije riješen, obzirom da je u samom startu dogovorena dvogodišnja saradnja i uslovi koji su za klub i igrača bili prihvatljivi.

Međutim, uslovi koji su od strane igrača upućeni prema Upravnom Odboru kluba, nakon prve odigrane sezone, nažalost u ovom trenutku nisu prihvatljivi”, kaže se u saopćenju sarajevskog kluba.

U saopćenju dalje stoji da su igrači koji su napustili Bosnu su Nebojša Grahovac, koji je nakon tri uspješne sezone otišao u francuski Montpellier. Osim njega klub je napustio i Vedran Banić, koji je dolaskom u Bosnu, vođen jednim od najkvalitetnijih trenera u Evropi Irfanom Smajlagićem, napravio veliki iskorak u karijeri.

Na kraju, ostaje gorak ukus nakon odlaska navedenog igrača, jer je u svojim izjavama direktno naštetio ugled kluba. Izjave o kašnjenju finansijskih obaveza prema igraču i neprofesionalnosti i nepoštivanju datih obećanja nisu tačne”, kaže se u saopćenju RK Bosna BH Gas.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije