RK Bosna razočarana postupkom predsjednika RSBiH

Radiosarajevo.ba
RK Bosna razočarana postupkom predsjednika RSBiH

Upravni odbor RK Bosna BH Gas se oglasilo povodom saopštenja za javnost u kojem se predsjednik Rukometnog saveza BiH Stanislav Mucić javno se izvinio RS Crne Gore zbog toga što se prošle sedmice na okupljanje reprezentacije ove zemlje nisu odazvala dva igrača bh. prvaka Bosne BH-Gasa Petar Kapisoda i Fahrudin Melić.

Melić je u svom saopštenju naglasio da "Rukometni savez BiH neće dopustiti niti jednom klubu, a ni pojedincu, da donosi ovakve neprimjerene odluke i da će u skladu s pravilnikom Rukometnog saveza BiH biti sankcioniran tko misli provoditi svoju samovolju. Nakon što se u potpunosti istraži ovaj slučaj od strane nadležnih organa Saveza, sigurno će doći do restrikcija i suspenzija odgovornih."

RK Bosna BH Gas je sa zaprepaštenjem primio saopštenje koje je u širu javnost poslao Stanislav Mucić, a u vezi našeg kluba. Stanislav Mucić je ovim saopštenjem prekršio svoja ovlaštenja i na najgori mogući način zloupotrebio funkciju predsjednika RS BiH, jer je potpisao ovo pismo, a bez ovlaštenja I.O. kao najvećeg tijela RS BiH, stoji u saopštenju RK Bosne gdje se dodaje da se saopštenje koje je izdao predsjednik RSBiH može se tretirati samo kao lični stav.

Od 4 pozvana igrača, 3 su se odazvala na poziv selektora, a Damir Doborac je kao naš najbolji igrač u proteklom periodu, bio iscrpljen i prema preporuci zvaničnog doktoroskog konzilija, bilo mu je isključivo preporučeno da prođe specijalni tretman priprema u cilju rehabilitacije i izbjegavanja daljnih povreda, stoji u saopštenju.

Uprava RK Bosna BH Gas najavila je da će se igrači odazvati svakom pozivu svih reprezentativnih selekcija.

U petak put za Poljsku

Nakon sedmodnevnih priprema u Puli, igrači Bosne su se u nedjelju vratili u Sarajevo gdje se pripremaju za nastavak takmičenja u najelitnijem evropskom društvu. Rukometaši bh. prvaka u petak kreću u poljske Kielce, na odigravanje utakmice četvrtog kola rukometne Lige prvaka.

Utakmica KS Vive Targi Kielce - RK Bosna BH Gas igra se u subotu, 07. novembra sa početkom u 18:00 sati. uz direktan TV prenos na FTV-u. Utakmicu će sudit Danci Per Olesen i Lars Ejby Pedersen, dok je delegat Norvežanin Ole R. Jorstad.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije