RK Bosna i s porazom do polufinala

Radiosarajevo.ba
RK Bosna i s porazom do polufinala

Foto: Fotoservis

RK Bosna je večeras poražena u revanš susretu četvrtfinala od gostujuće ekipe Sloge rezultatom 26:25. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 13:11 za domaćine, ali izabranici Irfana Smajlagića prednost od dva gola razlike, u nastavku nisu uspjeli zadržati. Iako su u Sarajevo došli sa samo 11 igrača, gosti su, predvođeni Nikolom Dokićem, sasvim zasluženo slavili u dvorani Ramiz Salčin.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Arnaudovski sa postignutih 9 golova, a po četiri gola zabilježili su Pucelj i Banić. Za goste najbolju partiju pružio je Dokić koji je postigao čak 14 pogodaka, a minimalnoj pobjedi doprinijeli su i Antonović te Beljić sa po pet poena.

Iako su večeras protiv Sloge doživjeli poraz, treći u posljednje dvije sezone, Studenti su se plasirali u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine i to zahvaljujući pobjedi iz prvog susreta odigranom prije četiri dana u Doboju, kada je rezultat bio 32:27 za Sarajlije.

Bosna će prošlogodišnji naslov braniti na završnici, koja će se igrati 7. i 8. maja.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije