Rezultati bh. tenisera i teniserki na turnirima

Radiosarajevo.ba
Rezultati bh. tenisera i teniserki na turnirima

Mladi bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale juniorskog turnira 2. jakosne kategorije u Novom Sadu.

Najbolji bh. junior je u drugom kolu pobijedio Rusa Alexandera Rumyantseva sa 6:2, 7:5. Naredni protivnik bit će mu šesti nosilac Britanac Jack Carpenter.

U konkurenciji parova Džumhur i Mate Zsiga iz Mađarske će za plasman u polufinalu igrati protiv makedonsko-hrvatske kombinacije Stefan Micov/Ivan Turudić.

Marić i Fatić zaustavljeni u 1. kolu "Challengera"

Bosanskohercegovački teniser Aleksandar Marić okončao je nastup na Challengeru u Banjoj Luci, vrijednom 50.000 dolara.

Bivši Davis cup reprezentativac BiH, koji je nastupio s pozivnicom organizatora, u prvom kolu je poražen od prvog nosioca Španca Daniela Gimeno-Travera sa 4:6, 4:6.

Bh. teniserka Neira Fatić nije uspjela da se plasira u drugo kolo Challenger turnira u Doboju, vrijednog 10.000 dolara.

Fatić je u prvom kolu poražena od 19-godišnje Rumunke Ionele - Andree Iova sa 4:6, 1:6.

Poraze u prvom kolu pretrpjele su i Tijana Vrhovac i Jovana Blagojević. Vrhovac je poražena od prve nositeljice Makedonke Aleksandre Josifoske sa 0:6, 0:6, dok je Blagojević istim rezultatom izgubila od Tamare Ćurović iz Srbije.

Danas bi trebalo da nastupe i preostale bh. predstavnice, predvođene šestom nositeljicom Emom Burgić koja igra protiv Aleksandre Tucakov iz Srbije.

Željana Radičević će igrati protiv osme nositeljice Karoline Jovanović (Srb), a Nevena Arsić protiv treće favoritkinje Zuzane Zlochove iz Slovačke.

fena/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije