Remi Hrvatske i Islanda

Radiosarajevo.ba
Remi Hrvatske i Islanda

Foto: Reuters

Nakon što su bez prevelikih problema u Grazu protutnjali prvim dijelom Evropskog prvenstva izabranici Line Červara su se preselili u Beč, a u prvom ogledu drugog dijela su naletjeli i na prvi problem, Island. Susret s Islanđanima završen je bez pobjednika 26:26.

Islanđani su u prvom dijelu svoje vodstvo prepustili Hrvatskoj samo u 12. minuti kad su 'kauboji' poveli golom Kopljara 12:11, a nakon toga je uslijedila serija Islanđana, u 23. minuti otišli su na tri, a samo minutu kasnije i na četiri razlike (12:8). Do kraja prvog dijela Islanđani su održavali prednost pa se na odmor otišlo s njihovim vodstvom 15:12.

Izabranici Line Červara nisu nikako mogli pronaći način kako zaustaviti Stefanssona i društvo, ali u posljednjih deset minuta su potpuno okrenuli utakmicu, da bi u 58. minuti Duvnjak drugi put u utakmici donio prednost Hrvatskoj (24:23). Minut prije kraja bilo je 26:26, a Hrvatska je imala napad za pobjedu, međutim nisu ga uspjeli realizovati.

Norveška je sa 29:26 pobijedila Austriju i tako je praktično izbacila iz kombinacija za polufinale. Briljirao je vratar Ege koji je skupio 22 odbrane, a najefikasniji strijelci bili su Tvedten i Myrhol s po šest golova. Šest je zabio i Austrijanac Schlinger.

Danci su protiv Rusije već na poluvremenu vodili s pet pogodaka razlike i mirno držali distancu do konačnih 34:28. Landin je pokupio 20 odbrana, dok su Christiansen i Knudsen zabili po šest golova. Najefikasniji Rus bio je ponovno Igropulo koji je također zabio šest pogodaka.

Dva kola prije kraja Hrvatska je na vrhu poretka s pet osvojenih bodova, dok su po četiri skupili Island, Norveška i Danska. Austrija ima jedan bod, a Rusi ni toliko.

Hrvatsku u utorak čeka ogled protiv Austrije, a pobjeda nad domaćinima bi im otvorila vrata polufinala.

Grupa 1:
Hrvatska – Island 26-26
Norveška – Austrija 30-27
Danska – Rusija 34-28

Tabela: 1. Hrvatska 5, 2. Island 4, 3. Danska 4, 4. Norveška 4, 5. Au

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije