Regionalna rukometna liga ostala bez sponzora

Radiosarajevo.ba
Regionalna rukometna liga ostala bez sponzora


Regionalna rukometna S liga koja bi trebala okupiti najbolje timove sa prostora bivše Jugoslavije u avgustu je trebala početi sa premijernom sezonom, ali kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa.

Glavni sponzor projekta trebala je biti Sparkasse grupacija, ali su pismenim putem naveli da odustaju od sponzorstva.

Ideja regionalne lige bila je da okupi najbolje klubove sa balkanskih prostora, ali nakon što su uslijedili otkazi klubova iz Slovenije i Mađarske, idejni tvorci potražili su 'spas' u klubovima iz Poljske i Slovačke. Slovački predstavnik Tatran je prihvatio učešća, ali Rukometni savez Poljske nije dao dozvolu Vive Kielce i Wisli za nastup u S ligi.

Mediji tvrde da su iz Zagreba počeli postavljati nerealne uslove koje s na kraju doveli do povlačenja generalnog sponzora.

S obzirom na to da su naši dosadašnji pregovori vezani za osnivanje i sponzorisanje regionalne rukometne lige od strane Erste i Sparkasse grupacije otišli u neočekivanom smjeru, sa žaljenjem vas obavještavamo da ne možemo biti pokrovitelj lige.

Budući da su se troškovi lige povećali za duplo od dogovorenog iznosa u sklopu sponzorskog paketa, nismo u mogućnosti izdvojiti dodatni budžet mimo onog koji je dogovoren sa predstavnicima Erste Sparkasse Grupe.

 

Izuzetno nam je žao što je došlo do ovakve promjene, posebno jer je inicijativa lige došla upravo iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i Sparkasse bank BIH, jer smo uložili ogroman angažman da animiramo i pridobijemo članice Erste grupe iz drugih zemalja za učešće.

 

Ipak, povećanje iznosa sredstava koje bi grupa morala izdvojiti za sponzorstvo nismo u mogućnosti niti da opravdamo, niti da izdvojimo.

 

Ukoliko se u budućnosti pojave ideje za nekim sličnim ili drugačijim projektom, a koji bi mogao biti uspješno realizovan, molimo vas da nas kontaktirate u cilju zajedničke saradnje.

 

Haris Avdić,
direktor direkcije za marketing i komunikacije
Sparkasse bank.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije