'Rado ćemo Nijemcima prepustiti ulogu favorita'

Radiosarajevo.ba
'Rado ćemo Nijemcima prepustiti ulogu favorita'


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Sarajevu za utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji protiv Njemačke, koje će biti odigrane 9. i 17. juna.

Selektor bh. tima Dragan Marković rekao je na današnjoj konferenciji za medije da bi volio da ima više vremena za pripremu ekipe koja nakon dužeg perioda ima priliku za plasman na veliko takmičenje.

''Njemačka je velika rukometna nacija koja ima mnogo toga za izgubiti u ovom dvomeču, a mi ne. Raduje me da je naš tim kompletiran i da su svi igrači zdravi. Imamo kvalitet i motiv da im se suprotstavimo'', izjavio je Marković.

Golman selekcije BiH Enid Tahirović je istakao da su Nijemci favoriti koje treba respektovati ali ne previše. On smatra da će publika, a posebno navijači BiH, imati bitnu ulogu u oba meča.

''Rado ćemo im prepustiti ulogu favorita i tražiti našu šansu iz prikrajka. U Njemačkoj je najavljen veliki broj naših navijača što će nam mnogo značiti. Ako tamo ostvarimo pozitivan rezultat, u Sarajevu možemo očekivati 12 do 13 hiljada navijača, što je bitno za ishod susreta'', kazao je Tahirović.

Rukometaš mađarskog šampiona MKB Vesprema Mirsad Terzić je istakao da su njemački igrači nosioci igre u svojim klubovima, ali da vjerovatno neće potcijeniti reprezentaciju BiH.

''U taboru Njemačke je na snazi smjena generacija i ne vjerujem da će nas potcijeniti jer se moraju dokazati. Moramo odigrati što bolje u Stuttgartu i ostati koncentrisani u oba susreta'', naglasio je Terzić.

Lijevi bek reprezentacije Nikola Prce smatra da BiH može ostvariti pozitivan rezultat, s obzirom na sastav Nijemaca koji će igrati u baražu, ali da bi uspio bh. tim mora želju i rad s treninga prenijeti na utakmice.

Prvi susret baraža na rasporedu je 9. juna u Stuttgartu, dok će revanš biti odigran 17. juna u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije