Rađa za RadioSarajevo: Pripreme teku po planu

Radiosarajevo.ba
Rađa za RadioSarajevo: Pripreme teku po planu

Foto: RadioSarajevo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se 26. decembra u Sarajevu, u sklopu završne faze priprema za januarske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj.

U razgovoru za RadioSarajevo selektor muške rukometne reprezentacije Vojslav Rađa rekao je da pripreme teku po planu.

"Atmosfera je odlična. Igrači izvršavaju svoje obaveze. Svi imaju dosta motiva i volje da naprave napokon dobar rezultat koji će nas odvesti na neko od svjetskih ili evropskih takmičenja", rekao je Rađa za naš portal.

Rukometaši naše zemlje pripremat će se u Sarajevu a 8. i 9. januara odigraće dvije prijateljske kontrolne utakmice sa selekcijom Crne Gore u Budvi i Baru. Reprezentacija 14. januara putuje u Finsku gdje će od 15 do 17 januara igrati kvalifikacije za SP.

"Mi smo optimisti i očekujemo da ćemo u ovim kvalifikacijama napraviti dobar rezultat, te da ćemo osvojiti prvo mjesto i plasirati se u baraž", rekao je Rađa.

BiH se nalazi u grupi B sa Velikom Britanijom, Rumunijom i domaćom selekcijom Finske.

"Glavni konkurent je sigurno reprezentacija Rumunije, iako ne treba potcjenjivati druge reprezentacije potcjenjivati. Finska kao domaćin sigurno će vidjeti neku svoju šansu, ali objektivno Rumunija je najozbiljniji protivnik", smatra bh. selektor.

Raspored utakmica reprezentacije BiH u kvalifikacijama:
15. januara: Finska - BiH
16. januara: BiH - Velika Britanija
17. januara: BiH - Rumunija.

Vezano:
Danas okupljanje muške rukometne reprezentacije
Rađa objavio širi spisak

samir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije