Rađa: U Finsku idemo po pobjede

Radiosarajevo.ba
Rađa: U Finsku idemo po pobjede

Foto: RadioSarajevo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se pred kraj priprema za kvalifikacioni turnir u Firnskoj.

Igrači su za vikend odigrali dvije pripremne utakmice protiv Crne Gore i u oba susreta pretrpili poraze.

Vezano:
Drugi poraz rukometaša BiH u Crnoj Gori
Crna Gora - BiH: 37:31

"Nismo odigrali tako loše kako rezultat pokazuje, posebno u prvoj utakmici. Ono što smo planirali, na zadovoljstvo stručnog štaba i igrača, je odrađeno. Ne vjerujem da će porazi uticati na samopouzdanje igrača, jer nama nije bio imperativ rezultat. Prvo poluvrijeme prve utakmice smo odigrali odlično, a u drugoj smo vježbali odbranu koja nama treba za turnir u Finskoj i nismo se previše fokusirali na igru Crne Gore. U drugoj utakmici je samo doza sreće presudila da oni pobjede", rekao je na konferenciji za novinare selektor Vojislav Rađa.

"Pripreme smo podjelili u dva dijela. Onaj prvi dio u kojem smo radili na oporavku igrača i osvježenju od teške polusezone i ovaj drugi dio uglavnom je protekao u pripremama za ove utakmice koje nas očekuju. Treninge smo tako napravili da su najveća opterečenja bila na srednjem dijelu našeg rada", dodao je selektor.

O Konkurentima...

"Rumunija je najveći konkurent na turniru, ali mi moramo prvo pobjediti Estoniju i Veliku Britaniju, pa tek onda razmišljati o Rumuniji. Crna Gora je u posljednjim kvalifikacijama dva puta savladala Rumune", rekao je Rađa i osvrnuo se na reprezentaciju Finske.

"Mi ćemo postaviti igru tako da pobjedimo, ali i sačuvamo energiju za ostale utakmice. Objektivno, kakvu god mi postavku da napravimo ne bi trebali imati problema sa Finskom", dodao je selektor.

Hendikepi negiranje Šarića i povreda Velića

"Igrači su svjesni posla koji je pred nama i siguran sma da će svaki od njih dati sve od sebe da utakmice odigramo što bolje. Nije bilo nekih bitnijih povreda. Jedina povreda je bila Velićeva, a ostalo je proteklo u najboljem redu. Mi smo spreni za ono što nas očekuje", rekao je Rađa.

"Hendikep je što na raspolaganju nećemo imati Danijela Šarića. Svi znamo o kakvom je to golmanu riječ. Ali ja vam mogu obećati da ko god bude stajao na golu da će pokušati svoj posao odraditi na najbolji mogući način", rekao je golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Šabanović."

"Šanse su nam 5:5, a najveći konkurent su nam Rumuni, ali ako ne pobjedimo Fince i Veliku Britaniju i ne zaslužujemo da odemo na veliko takmičenje", rekao je Šabanović i dodao da se on i igrači nalaze u top formi.

Selektor će 16 igrača koji putuju u Finsku odrediti poslije današnjeg treninga.

Prvu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra 15. januara protiv domaćina Finske u 20,00 sati. Susret sa Velikom Britanijom 16. januara igra se u 17,30 sati, a dan kasnije u nedjelju 17. januara izabranici Vojislava Rađe igrat će susret protiv Rumunije koji je na rasporedu u 17,00 sati.

Vezano:
EHF Šariću zabranio nastup za BiH
Rađa za RadioSarajevo: Pripreme teku po planu
Danas okupljanje muške rukometne reprezentacije
Rađa objavio širi spisak

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije