Rađa: Ostajem selektor

Radiosarajevo.ba
Rađa: Ostajem selektor

Foto: RadioSarajevo.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela izboriti baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2011. godine u Švedskoj. BiH je u kvalifikacijama pobjedila domaćina Estoniju i Veliku Britaniju, ali se

"Najveća krivica je na nama. Nismo bili dovoljno koncentrisani da zadnju utakmicu kvalitetno odigramo. Opteretila nas je bitnost meča. Napravila je pepotrebnu nervozu iz kojih smo promašivali iz velikog broja izglednih šansi pa i iz sedmeraca. Nismo igrali kako je trebalo", rekao je selektor reprezentacije BiH Vojislav Rađa za Oslobođenje i dodao da je bilo i drugih problema koje nisu mogli riješiti a koji su imali uticaja na poraz.

"Ne želim da se vadim na sudije ali kako da ne komentarišem da mi na kompletnom turniru stalno imamo problema sa njima. Vrhunac je bio u meču sa Rumunima u kojem je naš rival bio favoriziran. Kad god bi stigli Rumune, sudije bi isključili nekog našeg igrača, a tek kad bi se oni odlijepili na tri gola onda bi nam dodijelili loptu. Ne mislim da je suđenje bilo presudno ali mi se čini da smo već uoči turnira bili žrtvovani od EHF-a. Zabranili su da igra Šarić sa kojim bismo mi možda bili u baražu."

Rađa ostaje selektor

Selektor bh. reprezentacije Vojislav Rađa najavio je da će u slučaju da ne izbori baraž odstupiti sa mjesta selektora našeg nacionalnog tima, a kako stvari sada stoje do toga, ipak neće doći.

Kada sam rekao da ću odstupiti sa mjesta selektora ako ne prođemo u kvalifikacijama, to je bilo u trenutku kad sam imao garancije da će igrati Šarić i Skoko, što se nije dogodilo. Ostajem selektor, kao i pri stavu da smo njih dvojcu imali da bismo gotovo sigurno prošli u baraž", rekao je za Oslobođenje selektor bh. reprezentacije Vojislav Rađa.

Podsjetimo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nije dodijelilo naše državljanstvo pivotu Cimosa Bojanu Skoki.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije