Rađa objavio širi spisak igrača

Radiosarajevo.ba
Rađa objavio širi spisak igrača

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vojislav Rađa danas je u Sarajevu objavio širi spisak igrača za kvalifikacijske utakmice protiv Estonije, 9. i 12. marta.

Na spisku od 27 imena nema doskorašnjih standardnih reprezentativaca Terzića, Doborca i Toromanovića, koji su, po Rađinim riječima, odbili da igraju za reprezentaciju.

"To je njihov izbor. Ogriješili su se o disciplinu ekipe zbog čega ih nisam zvao za prethodni prijateljski meč. Bez dozvole su noć uoči susreta s Makedonijom bili u gradu do ranih jutarnjih sati, što se svakako ne smije tolerirati. Pokušao sam da im razgovorom ukažem na grešku, a oni su izabrali opciju da ne igraju u reprezentaciji dok sam ja selektor", kazao je Rađa na konferenciji za novinare.

Selektor bh. reprezentacije na spisak je prvi put uvrstio igrača Goražda Damira Delića, dok se ponovo u ekipi našao i nekadašnji prvi golman Enid Tahirović.

"Odlučili smo da ponovo pozovemo Tahirovića zbog ideje da nakon okončanja igračke karijere uđe u stručni štab reprezentacije. Ovaj kvalifikacijski ciklus vjerovatno će biti jedan prijelazni period, a Tahirović bi već od sljedeće sezone mogao da bude trener golmana bh. selekcije", kazao je Rađa, koji je dodao da će do petka pozvati još jednog igrača.

"Imamo rok do petka da prijavimo 28 igrača. Do tada ću pozvati još jednog igrača, a uoči meča ću spisak skratiti na 16 imena", izjavio je Rađa.

Na njegovom spisku su sljedeći igrači: Enid Tahirović (Goppingen/Njem), Danijel Šarić (Barcelona/Špa), Nebojša Grahovac (Chambery/Fra), Adnan Šabanović (Sloga Doboj), Benjamin Burić (Izviđač Ml Grupa), Vukašin Stojanović (Aragon Zaragoza/Špa), Amir Čakić (Bosna BH Gas), Mirko Mikić (Borac m:tel), Adnan Jaškić (Croatia Osiguranje/Hrv), Deni Velić (Nexe Našice/Hrv), Faruk Vražalić (Bosna BH Gas), Damir Delić (Goražde), Nikola Prce (Alser Puerto Segunto/Špa), Marinko Kelečević (Ferencvarosi/Mađ), Ante Kukrika (Esperance/Tun), Igor Mandić (Prijedor), Edin Bašić (Chambery/Fra), Adnan Harmandić (Wetzlar/Njem), Srđan Trivundža (Crvena zvezda/Srb), Nikola Dokić (Sloga Doboj), Ivan Karačić (Borac m:tel), Marko Panić (Borac m:tel), Saša Đukić (Alser Puerto Segunto/Špa), Kosta Savić (Bosna BH Gas), Senjamin Burić (Izviđač Ml Grupa), Vladislav Veselinov (Kristianstad/Šve) i Vladimir Vranješ (Borac m:tel).

Okupljanje reprezentacije je 6. marta u Sarajevu, gdje će ekipa obaviti dva treninga. Reprezentacija će dan kasnije otputovati u Estoniju, s kojom prvi meč igra 9. marta u Polvi, a uzvratni  12. marta u Visokom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije