Rađa izabrao 16 putnika za Finsku

Radiosarajevo.ba
Rađa izabrao 16 putnika za Finsku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 15. do 17. januara nastupa na kvalifikacionom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2011. u Švedsko.

Od samog početka Selektor Vojislav Rađa susretao se sa problemima. Još ranije su otpali bek Marinko Kelečević i golman Barcelone Danijel Šarić, a selektor je sa spiska morao prekrižiti Denija Velića, Marka Panića i Bakira Buljugiju.

U finsku će tako putovati 16 igrača:

Golmani
Nebojša Grahovac Bosna BH gas
Adnan Šabanović Sloga Doboj
Ratko Vujović Kolubara Lazarevac (SRB)

Krila
Vukašin Stojanović Aragon (ŠPA)
Adnan Jaškić Borac m:tel
Igor Pijetlović Borac m:tel

Bekovi
Damir Doborac Bosna BH gas
Darko Martinović Labaro Toledo (ŠPA)
Adnan Harmandić Gorenje Velenje (SLO)
Mirsad Terzić Vesprem (MAĐ)
Nikola Prce Ademar Leon (ŠPA)
Nikola Malešević Nansi (FRA)
Faruk Halilbegović Borac m:tel
Tarik Međić Bosna BH gas

Pivoti
Muhamed Toromanović Kolding (DAN)
Vladislav Veselinov Bosna BH gas

U Finsku putuje jedno izrazito lijevo krilo, Vukašina Stojanovića, ali je na kvalifikacioni turnir Rađa poveo osam bekova.

Podsjetimo reprezentacija BiH je tokom vikenda odigrala dvije dvije pripremne utakmice sa Crnom Gorom, i oba puta pretrpila poraz. Selektor Rađa izjavio je kako ga to uopšte ne brine jer je isprobavao taktike, a smatra da su Crnogorci jači protivnici od svih sa kojima će naš nacionalni tim igrati u kvalifikacijama.

Najveći protivnik sigurno su Rumuni, ali u stručnom štabu naše reprezentacije vjeruju da BiH može osvojiti prvo mjesto u grupi.

Prvu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine igra 15. januara protiv domaćina Finske u 20,00 sati. Susret sa Velikom Britanijom 16. januara igra se u 17,30 sati, a dan kasnije u nedjelju 17. januara izabranici Vojislava Rađe igrat će susret protiv Rumunije koji je na rasporedu u 17,00 sati.

Vezano:
Rađa: U Finsku idemo po pobjede
EHF Šariću zabranio nastup za BiH
Rađa za RadioSarajevo: Pripreme teku po planu
Danas okupljanje muške rukometne reprezentacije
Rađa objavio širi spisak

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije