Prvi ispit Studenata u Ligi prvaka

Radiosarajevo.ba
Prvi ispit Studenata u Ligi prvaka


Rukometaše "Bosne BH Gasa" danas očekuje prva ovosezonska utakmica u okviru VELUX EHF Lige prvaka. U Rusiji naše šampione dočekuje ekipa tamošnjeg viceprvaka "HC St. Petersburga", koji po prvi put nastupaju u ovom takmičenju.

Rukometaši sarajevske Bosne će u grupnoj fazi Lige prvaka nastupiti u D-grupi sa ekipama Ciudad Real, Croatia Osiguranje Zagreb, Sankt Peterburg, Flensburg-Handewitt te Constanta.

"Naša grupa u LP je veoma jaka i atraktivna. Velika je privilegija igrati u grupi sa ovakvim timovima i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Naporno smo radii i nadam se da će se vidjeti rezultati tog rada", izjavio je kapiten Studenata Petar Kapisoda.

A o današnjim protivnicima trener Irfan Smajlagić kratko komentariše: "O ekipi St. Petersburga ne znamo mnogo, ali činjenica je da dolaze iz jake ruske lige, što je dovoljan pokazatelj da su jak tim".

Jučer su u popodnevnim satima naši momci stigli u na odredište, a već jutros očekuje ih trening pred ovaj prvi meč LP, a prema riječima direktora kluba Kenana Magode atmosfera u ekipi je i više nego dobra i ako je suditi po tome, naši momci će se u današnjoj utakmici prikazati u pravom svjetlu.

Utakmica počinje u 17.00 sati po našem vremenu, a direktan prijenos bit će moguće pratiti na programu Arena Sport 1.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije