Prijateljski meč sa Srbijom prilika za mladim rukometašima

Radiosarajevo.ba
Prijateljski meč sa Srbijom prilika za mladim rukometašima

foto: Dado Ruvić

Nekoliko juniorskih reprezentativaca BiH i Ante Kukrika, nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, imat će priliku da pokažu svoje kvalitete u prijateljskom ogledu protiv Srbije.

Vojislav Rađa, selektor našeg rukometnog tima, odlučio se da provjeri uglavnom domaće snage, pojačane s tri internacionalca Nikolom Prceom, Vukašinom Stojanovićem i već pomenutim Kukrikom.

"Ogled sa Srbijom biće prilika da na djelu vidim naše mlade igrače, ali i da Kukrika pokaže šta zna. Mislim da bi nam mogao biti koristan na poziciji desnog beka", rekao je selektor Rađa.

Nakon ogleda sa istočnim komšijama bh. selekcija ponovo će se okupiti 4. juna u Sarajevu, ali tada u najjačem sastavu. U drugom dijelu priprema bh. rukometaši će 6. i 8. juna odigrati prijateljski dvomeč sa Grčkom. Do tada selektor Rađa odlučiće koji će igrači sa prvog okupljanja ostati uz provjerene "strance".

Nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije