Preminuo Halid Duraković

Radiosarajevo.ba
Preminuo Halid Duraković


U Gračanici je iznenada u 70. godini umro Halid Duraković Duda, legenda gračaničkog rukometa. Nije bio bolestan i kada je najviše trebao svojoj porodici, svojim brojnim prijateljima i sportašima, umro je na stepeništu svoga stana u naselju Bazen u Gračanici od posljedica srčanog infarkta, javio je Avaz.ba.

Njegov najbolji prijatelj, također igrač i trener Gračanice Emir Tihić ne može da sakrije bol za popularnim Dudom.

''Halid je sa 15 godina postao prvootimac tadašnjeg RK Partizan, sadašnje Gračanice i petnaest godina je nosio dres kluba kojeg je volio. Dao je oko hiljadu golova, mladima je bio uzor. Poslije prestanka aktivnog igranja otišao je u sudijske vode i došao do saveznog sudije bivše Jugoslavije na „B“ listi zajedno sa Asimom Nezirovićem. Zaslužan je za formiranje Zbora rukometnih sudija i napredovanje nekoliko rukometnih sudija Gračanice'', kaže Tihić. I drugi veliki prijatelj Halida Durakovića, Dino Čolić biranim riječima je govorio o svom prijatelju Halidu, šokiran njegovom iznenadnom smrću.

Ipak, rad s mladim talentima bio je Durakovićev najdraži rad u RK Gračanica. Nije žalio vremena, imao je šta pokazati mladim igračima od kojih su neki kasnije kao Mirza Ćehajić i Husein Salkić postali reprezentativci naše zemlje i glavni igači Gračanice.

Dženaza će se obaviti danas (utorak) u 15 sati ispred Šarene džamije, a bit će ukopan na mezarju Redžići u Gračanici. Od Halida Durakovića će se posljednji oprostiti svi igrači Gračanice, člana Premijer rukometne lige Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije