Poraženi smo, ali tek je krenulo

Radiosarajevo.ba
Poraženi smo, ali tek je krenulo


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Naši su odigrali vrlo skromnu utakmicu u kojoj nisu imali nikakvih ozbiljnih izgleda za trijumf. Očajno otvaranje utakmice obilježilo je i njen ostatak, minus koji je bio prevelik nije se mogao nadoknaditi iako je naš tim odigrao mnogo bolje u drugom poluvremenu.

Vezano: Težak poraz bh. rukometaša u Linzu

Ništa nije funkcionisalo i timu selektora Markovića. Tahirović je bio neraspoložen, bekovi su odigrali očajnu utakmicu u oba smjera, pivot skroman, dok su jedino krilni igrači zaslužili nekakvu prolaznu ocjenu.

Probavao je stručni štab sve varijante, ali nije išlo. Bezidejni napad i zbunjena odbrana, još su dobro i prošli s konačnih 11 razlike u korist domaćeg sastava koji je igru diktirao od prve minute.

Jasno je da Austrija nije loš protivnik, ali isto je tako jasno da uz sinoćnji pristup i katastrofalnu igru, naši neće nikoga pobijediti. Kvalifikacije su počele loše, imamo razloga da se nadamo boljem, možda već u narednom susretu sa Srbijom u Skenderiji. Nadu ne treba gubiti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije