Poraz za oproštaj od Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Poraz za oproštaj od Lige prvaka

Rukometaši sarajevske Bosne BH Gas časno su se oprostili od ovogodišnjeg izdanja Lige evropskih prvaka.

U posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka na gostovanju jednoj od najskupljih ekipa na svijetu, Rhein-Neckar Löwena, Studenti su izgubili sa pristojnih 24:30, čime su popravili sliku iz prvog duela ove dvije ekipe kada je u okviru 3. kola Leven slavio sa visokih 39:24.

Tako su potvrđene tvrdnje trenera Irfana Smajlagića da je visok poraz u tom duelu bio uzrokovan spletom raznih okolnosti, te da nije realan odnos snaga ova dva tima, iako su Nijemci, inače prošlogodišnji polufinalisti Lige prvaka, nemjerljivo bogatiji.

U ovome susretu bh. prvak je mnogo duže imao aktivan rezultat, a odlučujućim se ispostavio period sredinom drugog poluvremena, kada su najčešće putem brzih kontranapada Lavovi počeli polako stvarati nedostižnu prednost.

Poluvrijeme je završeno sa 13:11, Kapisoda je na početku drugog dijela smanjio na minus jedan, potom se dugo igralo gol za gol, a prvo značajnije vodstvo, ono od četiri gola razlike domaći su imali u 38. minuti kada je Manojlović pogodio za 18:14. Poslije se razigrao Španac Prieto, odveo svoj tim do plus šest (23:17), ali je Pucelj uzvratio smanjivši u 46. ponovo na minus četiri.

Ipak, nakon toga, bezidejnost u napadu Bosne igrači Levena skupo su naplaćivali pa su do 51. otišli na jučer najviših 28:19. Međutim, Bosna je do kraja zbila redove, napravila seriju od 5:1 za na kraju ipak ne toliko bolan poraz od šest golova razlike.

.rkbosnasarajevo.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije